Blitzkrieg: Loud And Proud (ep)

Blitzkrieg is een Britse heavy metal band, verwar dus zeker niet met hun Britse naamgenoten die actief zijn / waren in punk, dat in 1979 werd opgestart als Split Image met Sarah Aldwinkle als vocaliste. De naam werd gewijzigd naar Blitzkrieg van zodra Brian Ross in 1980 de plaats innam van Sarah. Blitzkrieg kende een heel aantal momenten van inactiviteit maar lijkt sinds 2001 het goede spoor te hebben gevonden; Het is dan ook een komen en gaan geweest van bandleden tussen 1980 en nu met als enig constante factor Brian Ross (keyboards, vocals). Het meest recente full-album, ‘Judge Not!’, was er in 2018. Nu is het gezelschap er opnieuw met een zes tracks tellende ep. Niet met echt nieuwe nummers, maar wel een ep die fans van NWOBHM in het algemeen en de band in het bijzonder wel zullen smaken. Openen doen de heren hier met ‘Loud And Proud’, een nummer dat je op het vorige album kon ontdekken, maar hier in een gewijzigde versie te horen is.’Without You’ volgt en ook dat nummer kan je op ‘Judge Not!’ vinden, maar nu krijg je de stem van Brian Ross te horen, terwijl de album versie vocalen van Alan Ross mee kreeg. Ook track nummer drie, ‘Falling Into Darkness’, kan je op dat album vinden, maar krijg je hier in een orkestrale versie te horen. ‘Together (We Are Strong)’ en ‘After Dark’ dateren van een hele tijd terug, werden afgestoft en krijg je nu in een aangepaste versie te horen. Afsluiten doen de heren hier met Alice Cooper’s ‘School’s Out’. Deze versie mag er best wezen, zonder dat je de originele versie in de prullenbak moet gaan gooien. We kunnen dan ook besluiten dat Blitzkrieg met deze ep bewijst dat de band nog steeds bestaansrecht heeft. Het is meteen een mooi visitekaartje naar organisatoren toe en dan denken we hier in BelgiĆ« in de plaats aan Blast From The Past.

Luc Ghyselen (78)

Mighty Music PMZ 315

Tracklist: 1. Loud And Proud 2. Without You 3. Falling Into Darkness 4. Together (We Are Strong) 5. After Dark 6. Schools Out