Invunche: II

‘II’, het allereerste full-album van het Nederlandse Invunche werd vorig jaar op cassette op de markt gebracht. Nu krijgt dit debuut een herkansing op Babylon Doom Cult Records en wordt ‘II’ nu op vinyl uitgebracht. Invunche staat voor black metal die ze in korte gebalde tracks gieten die in een sneltreinvaart voorbij komen en schuimbekkende duistere razernij laten horen. Twaalf nummers passeren zo de revue in hoop en al een half uurtje tijd. Maar het is wel een intens half uurtje geworden waarin je zo goed als geen tijd krijgt om op adem te komen. Donkere duisternis overvalt je vanaf de eerste track ‘El Vacio’ en de gitzwarte vocalen zorgen voor extra dreiging. Opvallend is het feit dat een pak nummers met de schaar lijken te zijn afgesneden. ‘la Sombra’ het openingsnummer van kant “twee” of “B” is een zon gekleurde intro die overgaat in het helse tempo dat men creëert met ‘Entre el mar y la montaña’. Na afloop blijven we wat verweesd achter, maar we rapen onze moed terug bij elkaar en gaan gewoon weg voor nog een rondje Invunche, want laten we eerlijk zijn, een half uurtje is toch nog te weinig om echte brokken te maken.

Luc Ghyselen (72)

Babylon Doom Cult Records

Tracklist: Side A: 1. El vacío 2. Ciudad 3. Ruina 4. La puerta del sol 5. Asfalto 6. La machi / Side B: 7. La sombra 8. Entre el mar y la montaña 9. Arena 10. Salvaje 11. El poder telúrico 12. El wekufe