Gwar op 27 november in De Kreun.

Op woensdag 27 november wordt er een stevige muzikale avond gepland in De Kreun die een pak liefhebbers van heavy metal in het algemeen zou moeten kunnen bekoren.

Het Spaanse Childrain mag de avond openen. Deze band werd in 2007 opgestart en heeft ondertussen vier full-albums opgeleverd waarvan het eerder dit jaar op de markt gebrachte ‘The Silver Ghost’ het meest recente is. Dit gezelschap drukt zich muzikaal uit aan de hand van een mix van melodic death metal en metalcore.

Het Canadese Voivod is reeds een tijdje langer actief, meer bepaald sinds 1982, al kende de band ook een heel kort moment van bestaan in 1981, maar daar heeft enkel drummer Away nog weet van. De heren zorgen voor een mix van thrash metal en progressive metal en hebben ondertussen al veertien full-albums op de markt waarvan ‘The Wake’ (2018) het meest recente is. Wij, van MUSIKA, zagen het kwartet eerder dit jaar reeds aan het werk (zie onze rubriek “Concert Review”).

Gwar mag afsluiten. Dit Amerikaanse gezelschap brengt een mix van shock rock, thrash metal, hardcore, crossover, punk en heavy metal. De band werd in 1984 opgestart. Opmerkelijk is het feit dat in de huidige line-up geen enkel origineel bandlid meer te vinden is. De band heeft zo maar liefst veertien full-albums op de markt en eerlijkheidshalve moeten we je melden dat we Gwar niet écht kennen. We hopen dan ook met dit concert onze schade enigszins in te halen.

Dit concert is er een van de velen die de VZW Alcatraz, die ook instaat voor het befaamde Alcatraz Hard Rock & Metal Festival, buiten het festival organiseert. Het spreekt voor zich dat je meer info kan vinden op www.alcatraz.be Wij zijn alvast bereid de gok te wagen en zodoende extra kennis te maken met wat minder gereputeerde bands. We hopen dan ook van u hetzelfde!