Picture, Poppodium Elektra, Sliedrecht, Nederland.

Picture, support: Ear Danger – 12/10/2019 – Poppodium Elektra, Sliedrecht, Nederland.

Zaterdag 12 oktober trokken we naar Nederland, meer bepaald naar Poppodium Elektra in Sliedrecht voor de release show van de nieuwe Picture cd ‘Wings’.

De avond startte met de Ear Danger, een band uit Hoogvliet die reeds sinds 1981 bestaat. Ze brengen vooral de klassieke hard rock en heavy metal. De enige twee originele leden zijnde bassist Matt en drummer Dick worden aangevuld met jong geweld. Live klinken ze zeker niet slecht maar voor mij begonnen ze een beetje te vervelen na een paar nummers. Dat zal wellicht met de zang te maken hebben die voor mij te eentonig klonk. Ze stelde ook een beetje hun laatste ep ‘Storming The Gates’ voor die op 25 augustus laatstleden op de markt kwam. Voor de rest zagen we heel veel enthousiasme op het podium.

Rond 22u45 begon Picture aan hun tweedelige set. Het eerste gedeelte bestond uit oude nummers van de band waaronder ‘Diamond Dreamer’, ‘Bombers’, ‘No No No’, ‘Heavy Metal Ears’, …. Aan spelplezier ontbreekt het deze oude rockers niet, de zaal ging volledig uit de bol op deze nummers. Na het eerste gedeelte was er een pauze van ongeveer vijftien minuutjes. Daarna werd eerst Korine Varekamp in de bloemetjes gezet voor het ontwerp van de nieuwe cd-cover. Het tweede deel bestond vooral uit nieuwe nummers. Er werden er een zestal gespeeld waaronder ‘Wings’, ‘Little Annie’ en ‘Empty Rooms’. De nieuwe cd klinkt vertrouwd, maar toch met een iets nieuwere (moderne) sound. Als toegift van een geslaagd concert kregen we ook nog ‘Live By The Light’ en ‘Lady Lightning’ te horen.

Nogmaals bedankt aan Bakkie, Ronald, Jan, Rien, Appie en hun volledige entourage voor de hartelijke ontvangst.

Tekst: Wendy Gombert.

Foto’s: Erwin Poppe.