Exhorder: Mourn The Southern Skies

Exhorder is terug van zeer lang weggeweest. Deze zomer deden ze nog een reunie-toer en blijkbaar zijn ze heel blij met hun wederoptreden, zo blij zelfs dat ze het nodig achten het een en het ander bijeen te schrijven en daar zijn wij, de fans, ook zeer blij mee. Iedereen content dus. Nu alleen hopen dat het album al het goede bevestigd en dat doet het. Of wat had u wel gedacht. Exhorder zijn klasbakken. Voor de fans van death en thrash is 2019 een topjaar. Possessed terug, Slayer met een afscheid in waardigheid, Acid Reign terug, geen teleurstellend Metallica album, etc. Opener ‘My Time’ maakt onmiddellijk duidelijk waar Exhorder voor staat: thrash metal met een ongelooflijke groove. ‘Asunder’ legt nog eens extra de nadruk op die groove. Wat een band is Exhorder toch. Met ‘Hallowed Sound’ die door de boxen schalt, ben ik helemaal verkocht. Dit is niet minder dan f..king awesome! Lang geleden dat we nog zo’n sound hoorden. Sommigen gaan misschien zeggen Pantera-rip off, maar dat zijn dan zeer gemene of zeer dwaze mensen die dit zouden durven beweren. Exhorder is nooit, maar dan ook nooit Pantera rip-off geweest. Exhorder is gewoon Exhorder. Deze plaat mag trouwens naast ‘Slaughter In The Vatican’ staan. Heavy metal is meer dan ooit alive en de oudere jongere muzikanten leveren puik werk als nooit tevoren. Ik hoorde tien knallers van formaat en ik ga me reppen naar de winkel om de plaat aan te schaffen. Dit is ideaal luistervoer voor in de wagen of voor die dagen dat de rest van de familie het huis uit is en je de boxen nog eens op het maximum kan zetten. Let wel op voor de buren of voor je het weet komen ze mee feesten. Exhorder is terug en we zullen het geweten hebben.

Frederik Blieck (90)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. My Time 2. Asunder 3. Hallowed Sound 4. Beware The Wolf 5. Yesterday’s Bones 6. All She Wrote 7. Rumination 8. The Arms Of Man 9. Ripping Flesh10. Mourn The Southern Skies