Volbeat opnieuw naar Antwerpen.

Het Deense Volbeat is al een tijdlang bezig aan een nieuwe wereldtournee onder de naam “Rewind – Replay – Rebound World Tour”. De tussenstop te Antwerpen, eerst voorzien op donderdag 21 november in Lotto Arena werd intussen verplaatst naar Sportpaleis en dat op maandag 4 november. Twee support acts mogen eerst de zaal gaan opwarmen vooraleer Volbeat de zaal in vuur en vlam zal zetten.

Danko Jones mag openen. Dit trio is afkomstig uit Toronto, Canada en heeft met Danko Jones een uitstekende frontman, leider in de rangen. De mix van hard rock, blues, punk en garage rock slaat in ieder geval goed aan bij het publiek. De band ging in 1996 van start en zorgde ondertussen reeds voor negen full-albums waarvan ‘A Rock Supreme’ dat eerder dit jaar op de markt kwam het meest recente is. (Voor bespreking zie onze rubriek “CD Review”.)

Baroness is er ook bij op deze tournee. Baroness werd in 2003 opgestart en zorgt voor een zware mix van sludge, alternative metal en progressive metal. Na een tweetal ep’s zorgde de band ondertussen ook reeds voor vijf full-albums waarvan de laatste, ‘Gold & Grey’, eerdre dit jaar op de markt kwam.

En dan is het de beurt aan Volbeat. Volbeat werd in 2001 opgestart door frontman, gitarist en vocalist Michael Poulsen nadat hij zijn vorige band, Dominus, de rug had toegekeerd. Muzikaal zorgt Volbeat voor een mix van heavy metal met pakken rock ‘n’ roll. Als voornaamste invloeden worden vooral Metallica, Elvis Presley en Johnny Cash genoemd. Een eerste full-album, ‘The Strength/The Sound/The Songs’, kwam er aan in 2005. Het album sloeg onmiddellijk aan. Vooral het thuisland viel onmiddellijk voor de sound van Volbeat, maar al vlug volgde de rest van de wereld dat voorbeeld. Ondertussen heeft de band al negen full-albums op de markt gebracht waarvan ‘Rewind, Replay, Rebound’ het meest recente is. En al vinden we de albums nog zo goed, het is vooral tijdens live concerten dat Volbeat ons nog net iets meer weet te overtuigen.

Wat houd je tegen om je ticket(s) te bestellen? Meer info vind je op www.sportpaleis.be

Foto’s Volbeat @ HellFest 2016: Luc Ghyselen.