VA Rocks: I Love VA Rocks

VA Rocks is een Zweeds hard rock trio bestaande uit drie coole chicks. Ik stel ze u even voor: Ida Svensson Vollmer op gitaar en lead vocals, Klara Wedding op bas en backing vocals en tenslotte Frida Rosén op drums en backing vocals. Dit is hun tweede album, na ‘Pull No Punches’ uit 2016 en de ‘Kiss This’ ep uit 2014. Met intro ‘NMFTG’ weet je direct waar je aan toe bent: no nonsense rock ’n roll zoals Thundermother, Barbe-G-Barbies, Crucified Barbara, etc. Je krijgt dus de heetste rock ’n roll in de stijl van AC/DC opgediend door de coolste grieten die je je maar kan inbeelden. Want wat al de voorgenoemde bands gemeen hebben is een line-up die bestaat uit dames die rock ’n roll ademen en leven. Die passie om te rocken druipt gewoon van de muziek af. Verwacht dus geen vernieuwende muziek, wel rock ’n roll pur sang waarbij alles klopt: productie, zang, en composities. De eerste twee nummers zijn instant would-be klassiekers. ‘Gonna Get You’ heeft een hoog ‘We’re Not Gonna Take It’ gehalte, maar het zal me worst wezen. ‘Woman’ dan: ik verwachtte me aan iets zemzoetigs, maar het blijkt een nummer te zijn voor gebalde vuisten. ‘Rebel Blood’ komt net als ‘Woman’ scherp uit de hoek zonder de bocht te missen. ‘Hit The Road’ is straight in your face boogiewoogie. ‘Romeo And Juliet’ is een prima heavy meezinger. ‘Here Comes Trouble’ is het zusje van ‘Hit The Road’. ‘Never In A Million Years’ is het akoestisch plakkertje van dienst, maar heeft een hoog gehalte aan oprechtheid: geen doordeweekse plakker, maar een nummer dat uit het diepste van de ziel lijkt geschreven. VA Rocks heeft eventjes nieuwe bakens uitgezet en de Zweedse rock ’n roll lat die vrij hoog ligt geëvenaard. Dit album zou de band wat exposure moeten leveren. Ik kijk al uit om de meiden live aan het werk te zien.

Frederik Blieck (85)

Metalville

Tracklist: 1. NMFTG 2. No More Fucks To Give 3. The Code Of The Road 4. Gonna Get You 5. Woman 6. Rebel Blood 7. Hit The Road 8. Romeo And Juliet 9. Here Comes Trouble 10. Never In A Million Years