Eluveitie op 10 november in Trix.

Op 8 november start een nieuwe Europese tournee voor het Zwitserse Eluveitie. Dit om hun nieuwste album, ‘Ategnatos’, extra in de verf te zetten. – Voor bespreking zie onze rubriek “CD review”. – Op zondag 10 november is er een stop voorzien in de Antwerpse concertzaal Trix.

Eluveitie werd in 2002 opgestart en wordt sindsdien geleidt door frontman, vocalist en multi-instrumentalist Chrigel Glanzmann. Album na album, ‘Ategnatos’ is nummer acht, worden meer mensen aangesproken door de knappe mix van folk metal en melodic death metal die vooral tijdens live concerten voor opzwepende momenten zorgt. Toen in 2016 drie leden samen opstapten, vreesden we eerlijk gezegd een beetje voor het voortbestaan van Eluveitie. Maar zie, zowel ‘Evocation II – Pantheon’ (2017) als ‘Ategnatos’ (2019), weten ons te overtuigen en ook live klikt het geheel terug perfect in elkaar (zie onze rubriek “Concert Review”). En het is vooral tijdens live concerten dat Eluveitie net dat ietsje meer kan en beter doet dan op hun toch ook al sterke full-albums.

Maar vooraleer Eluveitie zijn opwachting mag maken is het de beurt aan twee andere bands. Infected Rain, een band uit Moldavië die in 2008 werd opgestart, zorgt voor een mix van nu metal en metalcore en melodic death metal en mag openen. De discografie van de band telt vier full-albums waarvan ‘Endorphin’ eerder dit jaar op de markt kwam. Trekpleister van de band is vocaliste Elena “Lena Scissorhands’ Cataraga.

Tweede band is Lacuna Coil, een Italiaanse band die in 1997 werd opgestart maar ook al een voorgeschiedenis kende als Sleep Of Right (1994-1995) en Ethereal (1995-1997). Muzikaal wijzigde Lacuna Coil ook al van koers. In de beginperiode kon je de band in het vakje “gothic rock / metal”, tegenwoordig is de term alternative rock misschien een betere omschrijving van de sound van Lacuna Coil. De band kende ook al een pak wijzigingen in de line-up al is de kern nog steeds dezelfde als in het begin: Marco Coti Zelati (bass, keyboards, gitaar), Andrea Ferro (vocals) en Cristina Scabbia. Hun negende full-album, ‘Black Anima’, ligt vanaf 11 oktober in de winkelrekken.

We zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat 10 november een gedenkwaardige avond zal worden in Trix, daar alle drie deze band in de lift lijken te zitten. Van Eluveitie en Lacuna Coil zijn we bijna zeker dat ze weer een gedenkwaardig concert zullen afleveren, maar ook van Infected Rain verwachten wij, van MUSIKA, alvast heel veel. Meer info over dit concert vind je op www.biebob.be of www.trixonline.be