Nieuwe editie van Pluto Metal Fest.

Vorig jaar – 15 december (zie ook onze rubriek “Concert Review”) – was er voor het eerst Pluto Metal Fest in zaal Amb8 te Oosterzele. Het werd een geslaagde start en dat zorgde ervoor dat het bij de organisatoren, Jeugdhuis Pluto van Herzele, kriebelde om daar een vervolg aan te breien. Op zaterdag 30 november is er dan ook de tweede editie van Pluto Metal Fest. Zes bands mogen er voor een stevig en krachtig feestje zorgen.

Tyrant’s Kall mag openen. Dit gezelschap zorgt voor een mix van heavy metal en doom en werd in 2007 opgestart. In de discografie van deze band vind je ondertussen drie full-albums terug waarvan het meest recente ‘The Machine Droning Vibrant’ in 2017 op de markt kwam.

Het Franse Ballance Of Terror mag daarna zijn duivels ontbinden in een mix van grindcore en death metal. Deze band werd in 2014 opgestart en heeft een full-album op de markt. ‘World Laboratory’.

Het Belgische Nightqueen werd in 2004 opgestart. Enkel gitarist Rex Zeco overleefde alle veranderingen in de line-up. De band zorgt voor een mooie mix van symphonic metal en power metal en sinds de komst van Hellen Heart als vocaliste lijkt het de band voor de wind te gaan. Het meest recente album, ‘Seduction’ werd eerder dit jaar op de markt gebracht. (Zie ook onze rubriek “CD Review”.)

Saille staat voor een stevige pot black metal met symfonische inslag. De band werd reeds in 2009 opgestart, maar enkel Reinier Schenk is er nu nog bij van de originele line-up. Het gezelschap heeft vier knappe full-albums op de markt waarvan het meest recente, ‘Gnosis’, dateert van 2017.

Onder de naam Black Tartans schuilt eigenlijk een beetje het verdergaan van The Black Tartan Clan. En dan weet je wat je kan gaan verwachten: opzwepende, energierijke muziek die een mooie symbiose vormt van Celtic folk en punk rock. Naast stevige uithalen op gitaar zijn ook de partijen op doedelzak een vast gegeven in hun sound. Voeg daar een paak gedrevenheid en speelvreugde aan toe en je verkrijgt, keer op keer, zinderende concerten van dit gezelschap. (zie ook onze rubriek “Concert Review”.)

Warrant mag afsluiten en zal zijn beste beentje(s) moeten voor zetten. Deze Duits power metal /speed metal ging in 1983 van start ging maar in 1985 viel het doek reeds over de band. Pas in 1999 vond originele vocalist / bassist Jörg Juraschek terug de kracht om verder te gaan. Toch leverde dit sindsdien slechts een nieuw full-album op: ‘Metal Bridge’ (2014).

Zes bands waar wij, van MUSIKA, alvast naar uitkijken. Wij hebben dan ook al 30 november ingekleurd in onze agenda en we hopen van u hetzelfde. Meer info in verband met Pluto Metal Fest vind je op https://www.facebook.com/events/den-amb8/pluto-fest-2019/419724818793255/