Karyn Crisis’ Gospel Of The Witches: Covenant

Karyn Crisis, ex zangeres van Crisis, staat dezer dagen nauwelijks in de kijker. Het laatste wapenfeit dateert van 2015 toen ‘Salem’s Wounds’, de voorganger van ‘Covenant’, werd uitgebracht. Karyn Crisis’ Gospel Of The Witches brengt donkere doom metal die af en toe wat verlicht wordt met de stem van Karyn, soms ook niet. ‘Covenant’ was een heerlijk plaatje die spijtig genoeg snel terechtkwam in de uitverkoop wegens ‘onkend is onbemind’. Crisis zelf was al een redelijke cultband en als je niet af en toe je smoel laat zien in muziekland, dan dreig je een beetje naar de achtergrond te verdwijnen. Ik betwijfel of ‘Covenant’ hierin verandering zal brengen, want kwalitatief moet ‘Covenant’ niet onderdoen voor het debuut. Gelukkig zijn er nog mensen en meer precies labels die wel geloven in Karyn Crisis. Aural Music is er zo één die ervoor koos Karyn onderdak te verlenen toen Century Media afhaakte. Karyn brengt wel haar eigen versie van doom, zeg maar met een pop-invloedje, vooral dan door de poppy zang. Misschien toch even opmerken dat Karyn Crisis’ Gospel Of The Witches een duo, eigenlijk een trio betreft. Davide Tiso (van Ephel Duath) was er ook al bij op het debuut. En nu krijgt de band ook versterking op drums via Fabian Vestod van Skinlab. Uitschieters zitten er niet op de plaat, wel twaalf goede nummers, die moeten groeien. En dat is nu precies waar het schoentje zal knellen, want in deze maatschappij moet alles instant zijn, terwijl deze plaat net langzaamaan zijn geheimen prijsgeeft.

Frederik Blieck (81)

Aural Music  aura 036

Tracklist: 1. Womb Of The World 2. Drawing Down The Moon 3. Stretto di Barba 4. Silver Valley 5. Great Mothers 6. Benevento 7. Dea Iside 8. Janara 9. The Hours 10. Diana Mellificia 11. Circle Of White Light 12. Blood Of The Mother