Lee Aaron: Power, Soul And Rock ‘n’ Roll

‘Power, Soul And Rock ‘n’ Roll’ is het eerste officiële live album van de Canadese vocaliste Lee Aaron. Voor de jongeren onder jullie: Lee Aaron‘s muzikale carrière begon eind jaren zeventig toen Karen Lynn Greening (haar eigenlijke naam) als vocaliste, saxofoniste en toetseniste toetrad bij een bandje met de naam … Lee Aaron. In de jaren zorgden een aantal uitstekende albums er voor dat Lee Aaron naam en faam verwierf in de toenmalige classic rock / hard rock wereld. Een paar van haar nummers werden “instant klassiekers”: ‘Metal Queen’, ‘Barely Holdin’ On’, ‘Powerline’, ‘Hot To Be Rocked’ en ‘Whatcha Do To My Body’ (alle aanwezig op dit album). Toch verwaterde haar carrière en sloeg ze de weg in van jazz en zelfs pop – nadat ze extra zanglessen “jazz” had gevolgd. In 2016 was er haar “comeback” in de rockwereld met het album ‘Fire And Gasoline’ en in 2018 zorgde ‘Diamond Baby Blues’ er voor dat Lee Aaron opnieuw in de armen werd gesloten door de rockgemeenschap. Deze ‘Power, Soul And Rock ‘n’ Roll’ is daarvan het levende bewijs. De opnames die je hier te horen krijgt dateren van een concert in Nuremberg tijdens haar “Fire And Gasoline” tour en van op het befaamde Bang Your Head Festival in Balingen, Duitsland. Je krijgt een goed geoliede band te horen die op krachtige wijze de “oudere” “instant klassiekers” en nieuw werk van haar twee laatste albums laat samensmelten tot een zinderend geheel. Voeg daar dan nog een mooie versie van Deep Purple’s ‘Mistreated’ aan toe en je verkrijgt een uitstekend live album, waar kracht en enthousiasme van af spatten. Het album is verkrijgbaar als cd/dvd set en naast de dertien nummers die je op de cd en de dvd vindt, krijg je op de dvd ook nog drie videoclips te zien. Wij moeten het hier doen met enkel de muziek, maar daar zijn we al heel tevreden mee, daar het kwartet – Lee Aaron (vocals), Sean Kelly (gitaar), Dave Reimer (bass) en John Cody (drums) – hier een uiterst knappe set neerzet die zowel fans van hard rock als van classic rock moet kunnen overtuigen van het feit dat Lee Aaron “back in the game” is. Muzikaal is dit top – goed opgebouwde nummers, krachtige basis van drums en bass, melodieuze gitaarsolo’s en stevige rifss – en op de vocalen van Lee Aaron lijkt geen sleet te zitten. Misschien een tip voor een aantal festivals in ons eigen landje?

Luc Ghyselen (85)

Metalville

Tracklist: 1. Mistreated 2. Tomboy 3. Rock Candy 4. Metal Queen 5. Fire And Gasoline 6. Powerline 7. I’m A Woman 8. Some Girls Do 9. Sex With Love 10. Barely Holdin’ On 11. Whatcha Do to My Body 12. Diamond Baby 13. Hot To Be Rocked