King Hiss: cd-release-show in De Kreun.

Op 1 november presenteert het Belgische King Hiss zijn nieuwste werkstuk tijdens een concert in de Kortrijkse muziektempel De Kreun. Dat wordt een avond waar we bij MUSIKA alvast reikhalzend naar uitkijken.

King Hiss ontstond in 2012 en maakte al vlug naam en faam in het stoner rock / hard rock wereldje. Een demo (2012) en een ep (‘Snakeskin’ (2013)) dienden als uitmuntende visitekaartjes en leverden de band, heel terecht, een pak shows op. ‘Sadlands’ (2014) het eerste full-album deed daar nog een stevige schep bovenop en tijdens live concerten kwam er nog een pak extra energie vrij. De single ‘Acoustic Sessions’ (2015) vonden we persoonlijk wat minder en liet eigenlijk een andere kant van King Hiss zien. ‘Mastosaurus’, het full-album dat in 2016 op de markt kwam, werd in een uitverkochte De Kreun voorgesteld. Het viertal had zijn sound uitgebreid naar een intense mix van melodic metal, stoner rock, sludge en hard rock. Wij werden tijdens de voorstelling overdonderd door de mooie samensmelting van kracht en melodie en de energieke, gedreven prestatie van het kwartet. Een heel pak concerten en shows op festivals volgden en daarvan zagen we er ook een aantal van. En, misschien nog belangrijker, telkens opnieuw leek de band nog te groeien zodat we, de laatste keer dat we King Hiss aan het werk zagen – op zaterdag 13 juli op RockFest, Schepskermis te Balen – het woord “fenomenaal” in de mond namen. Het spreekt dan ook voor zich dat we echt wel uitkijken naar het nieuwe werkstuk van King Hiss, dat de naam ‘Eartquaker’ meekreeg en waarbij Brent Vanneste (Stake) in de producerstoel plaats nam.

Meer info vind je alvast op de website van King Hiss (www.king-hiss.com), op hun facebookpagina (https://nl-nl.facebook.com/kinghissband) of op de website van De Kreun (www.wildewesten.be).

Foto’s King Hiss @P’Latse Doen, Kuurne, 2018: Bianca Lootens.