Uli Jon Roth op 1 november naar Zik Zak.

Op vrijdag 1 november is de Duitse gitarist Uli Jon Roth en zijn band te gast in Zik Zak in Itter als doortocht voor zijn “50th Anniversary World Tour”.

Uli Jon Roth is een superbe gitarist die vele andere gitaristen heeft beïnvloed. Zijn prille muzikale stappen zette hij bij Dawn Road, een band die hijzelf opstartte begin de jaren zeventig. Toen Michael Schenker in 1973 Scorpions verliet was Uli Jon Roth zijn vervanger. Met die Duitse topact boekte hij waarschijnlijk zijn grootste successen. Alhoewel, ook met Electric Sun, een band die jij opstartte eind jaren zeventig nadat hij zelf Scorpions had verlaten, oogstte Uli Jon Roth een pak succes. Daarna hopte hij een beetje van hot naar her en is zo te horen op een aantal live albums en compilaties.

Uli Jon Roth is ook de man achter de “sky gitaar” die hij voor het eerste gebruikte op het album ‘Beyond The Astral Skies’ (Electric Sun, 1985) en die ervoor zorgde dat zijn naam als topgitarist wijd en zijn verspreid blijft.

Een concert van Uli Jon Roth is tegenwoordig een mix geworden van oud werk van Scorpions en werk van Electric Sun, aangevuld met soms wat gloednieuw materiaal. In ieder geval – wij van MUSIKA zagen de man reeds een paar keer aan het werk onder eigen naam – is het steeds genieten geblazen van deze innemende man en zijn fantastisch gitaarspel.

Liefhebbers van “oude” Scorpions, Electric Sun, schitterend gitaarspel en van Uli Jon Roth in het bijzonder moeten deze datum dus zeker vrij houden en massaal afzakken naar Zik Zak te Itter. Meer info vind je op www.zik-zak.be

foto’s Uli Jon Roth @ De Verlichte Geest, Roeselare, 2017: Luc Ghyselen.