In Mourning: Garden Of Storms

Een stevige portie progressieve melodic death metal /doom metal: dat kan altijd smaken. De Zweedse band In Mourning zet met hun vijfde album ‘Garden Of Storms’ een stevige, lekkere portie op tafel. In Mourning werd door veel critici en fans bestempeld als de erfgenaam van Opeth toen deze band het death metal gebeuren en de grunts achterwege liet in hun sound. En de sound is zeker vergelijkbaar. Er zijn veel invloeden van hun beroemde landgenoten te horen, en hoe goed deze band ook is, mijn inziens kunnen ze toch niet tippen aan het origineel, wat uiteraard geen schande is. Het verschil ligt hem niet in de rustiger, progressievere stukken want die zijn schitterend alsook de cleane zang. Maar in de hardere stuken mis ik wat finesse en complexiteit in de nummers. Maar daarom niet getreurd: ‘Garden Of Storms’ is een prima album met loeiharde death metal met de onvermijdelijke heavy grunts, afgewisseld met sublieme rustiger momenten. De cleane zang is werkelijk van hoog niveau en met veel gevoel gebracht. Betere nummers, met veel afwisseling zijn ‘Yields Of Sand’, ‘Magenta Rituals’, ‘Tribunal Of Suns’ en ‘The last Outpost’. In Mourning heeft zeker zijn plaats verdiend in de melodic death metal scene en dit album is dus voor fans van het genre een aankoop waar niet moet over getwijfeld worden .

Bart Verlinde (82)

Agonia Records ARCD 203

Tracklist: 1. Black Storm 2. Yields Of Sand 3. Hierophant 4. Magenta Ritual 5. Huntress Moon 6. Tribunal Of Suns 7. The Lost Outpost