Eclipse naar Biebob, Vosselaar.

Op vrijdag 1 november is het Zweedse Eclipse te gast in Biebob te Vosselaar. Het gezelschap is dan immers op tour met hun “Viva La VicTOURia 2019”-tournee (naar de titel van de eerste single, ‘Viva La Victoria’, uit hun nieuw album) met als support act Junkyard Drive.

Eclipse werd in 1999 opgestart door vocalist / gitarist / bassist Erik Mårtensson en drummer / toetsenist Anders Berlin. Met gitarist Magnus Henriksson erbij werd in 2001 het debuutalbum (‘The Truth And A Little More’) opgenomen. Hun mix van melodic rock, hard rock, glam rock en hair metal sloeg meteen aan en de band was vertrokken voor een mooie muzikale reis. Die reis is nog steeds aan de gang en ondanks wat wisselingen in de line-up bleef het gezelschap dezelfde muzikale visie uit dragen. Intussen zorgde Eclipse voor nog zeven andere full-albums. Een nieuw album, ‘Paradigm’ (Frontiers Records), komt er nog deze maand aan.

Als support act mag het Deense Junkyard Drive aantreden. Dit gezelschap werd in 2014 opgestart en zorgt voor een mix van hard rock en hard rock ‘n’ roll. De heren hebben inmiddels twee full-albums op de markt: ‘Sin & Tonic’ (2017) en ‘Black Coffee’ (2018).

Dit wordt dus duidelijk een avondje voor liefhebbers van (melodic) hard rock. En met vooral Eclipse zullen ze op hun wenken bediend worden – Junkyard Drive hebben we nog niet aan het werk gezien en gehoord tijdens een live concert. Vooral vocalist / gitarist Eric Mårtensson heeft ondertussen een naam als een klok opgebouwd in het wereldje van hard rock en melodic rock. Noteer dus alvast 1 november in je agenda en zorg dan dat je op tijd te Vosselaar bent. De deuren openen er omstreeks 19.00 uur en dan is het genieten geblazen van Eclipse en Junkyard Drive. Meer info vind je alvast op www.biebob.be