Life Of Agony op 1 november in De Mast.

Het Amerikaanse Life Of Agony werd in 1989 in Broobklyn, New York opgestart door Mina Caputo (vocals), Alan Robert (bass) en Joey Z (gitaar). Met drummer Sal Abruscato werden de eerste twee albums – ‘River Runs Red’ (1993) en ‘Ugly’ (1995) – ingeblikt en leek de band vertrokken voor een grootse muzikale carrière. Na album nummer drie, ‘Soul Searching Sun’, verliet ook zanger Caputo de gelederen. Een tijdje bleef de band nog doorgaan met verschillende andere vocalisten, maar het doek viel uiteindelijk toch in 1999. Een nieuwe start kwam er in 2002 en met ‘Broken Valley’ (2005) leverde Life Of Agony een vierde full-album af. Toch viel het doek in 2012 opnieuw. Nadat Mina Caputo haar zaakjes op een rijtje had, werd in 2014 een nieuwe doorstart genomen. Het eerste concert met Mina achter de microfoon was trouwens Alcatraz Hard Rock & Metal Festival in 2014 waar Life Of Agony overtuigend presteerde.

In 2017 werd een nieuw album op de markt gebracht: ‘A Place Where There’s No More Pain’. Het zette Life Of Agony opnieuw echt op de kaart en hun mix van alternative rock en alternative metal werd opnieuw omarmd door het publiek. Binnenkort, op 11 oktober om precies te zijn, is er een nieuw album van het gezelschap: ‘The Sound Of Scars’. En daarom is de band dan ook terug op de planken te zien in Europa.

Als support acts worden Doyle en Evolution Empire meegebracht. Doyle draait rond ex-Misfits gitarist Doyle Wolfgang von Frankenstein en zorgt voor een mix van punk en heavy metal. Een eerste album was er in 2013 met ‘Abominator’. In 2017 werd ‘Doyle II: As We Die’ op de markt gebracht. Evolution Empire, een Amerikaans hard rock / heavy metal viertal, is een zo goed als onbeschreven blad in de grote “MUSIKA-encyclopedie”.

Op 1 november is er een tussenstop voorzien in Torhout. Place to be: De Mast. Meer info kan je vinden op www.biebob.be

foto Life Of Agony @ Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2014: Luc Ghyselen.