Costin Chioreanu & Sofia Sarri: Afterlife Romance

Eigenzinnig is wel het naamwoord dat het best past bij twee artiesten die al tal van muzikale watertjes hebben door zwommen, maar daar steeds hun eigen kijk op geven. De Roemeen Costin Chioreanu was te horen in death metal en black metal bands, maar is tegenwoordig eerder actief in het avant garde gebeuren. De Griekse vocaliste Sofia Sarri kon je horen als rock, trip hop, folk en jazz zangeres bij verschillende bands. Samen zorgt dit duo, ontsproten aan het brein van Costin Chioreanu toen hij een zonsondergang aanschouwde in de “Central Cemetry” in het Oostenrijkse Wenen, nu voor een conceptalbum die je in het vakje avant garde kan situeren. ‘Afterlife Romance’ vertelt het verhaal over twee geesten die in een liefdesromance verwikkeld raken tussen tal van andere doden. Dat zorgt voor fijne atmosferische muziek die flirt met onwerkelijkheid en een zweverige sfeer opwekt. Voeg daar dan de loepzuivere vocalen van Sofia aan toe en je verkrijgt een sound die zowel beklijvend, soms angstaanjagend als aangrijpend is. Dat niet iedereen hiervoor zal vallen, begrijpen we maar al te goed, maar indien je liefhebber bent van atmosferische muziek moet je dit eens een kans geven. We zullen maar eerlijk toegeven dat we niet alles even goed weten te waarderen, maar over het algemeen kunnen we ons best vinden in deze eigenzinnige kronkels van Costin Chioreanu en Sofia Sarri. ‘Afterlife Romance’ is geen album dat we dagelijks willen horen, maar dat het album op geregelde tijdstippen nog aan bod zal komen, weten we nu al zeker.

Luc Ghyselen (85)

Dark Essence Records

Tracklist: 1. The Gardenian Night Shift 2. Sulphur Promenade 3. Dance on the Clouds Floor 4. A blooming Moonflower 5. Dreadwatch 6. Thanatoguards 7. The Glow Made Us Og 8. Classified at Dawn 9. Kermes