Savage Master: Myth, Magic & Steel

Daar zijn ze terug: Stacey Peak & haar kinky heavy metal dudes met hun derde album. De band ziet er immer uit alsof ze uit een of andere SM-kelder komen en ik zou het niet anders willen. De hoes is wederom om vingers en duimen af te likken (niet alleen de hoes trouwens). Met het gelijknamige ‘Myth, Magic & Steel’ vallen ze meteen met de deur in huis. Hou je maar klaar voor een spetterende metal show. Stacey klinkt alsof ze drie stielen tegelijkertijd uitoefent: ze klinkt ergens krols, vals en erg live. Mij kan het wel bekoren, je hebt direct zin om mee te brullen. Met ‘The Devil’s Ecstacy’ wordt het gaspedaal ingetrapt. Hier valt het wel op dat Stacey niet de grootste zangeres is, maar het klinkt o zo vintage metal. In ‘The Owl’ gaat Stacey nog een stap verder. Je denkt dat ze elk moment vals gaat zingen, maar merkwaardig genoeg brult ze erop los zonder uit de toon te vallen. Misschien dat ze in ‘Flyer Of The Night’ over de schreef gaat? Ha, maar dan ken je Stacey nog niet! De vocals klinken echt alsof ze naast je staat te zingen / brullen / hijgen. Natuurlijk doet alles een beetje denken aan Acid, maar dat mag wat mij betreft. ‘In ‘Lady Of Steel’ doet ze er nog een schepje bovenop, maar ook dat vergaat ze goed. Zou ze dan toch een Demon’s Daughter zijn zoals ze zelf zingt, Satan’s Sirene? Je krijgt negen lekker naar de jaren tachtig refererende songs gedurende veertig minuten met Stacey in een glansrol. Hier en daar voegt de band leuke elementen toe aan de sound, die de plaat alleen interessanter maken. Voeg alles samen en uiteindelijk is Savage Master een keinijge band die niet mis zou staan op bijvoorbeeld Blast From The Past. Ik sta alvast op de eerste rij mee te brullen (of misschien beter niet). Wil je je nog eens voelen als in de jaren tachtig, maar te lui om je zetel te verlaten: leg dan deze plaat op.

Frederik Blieck (80)

Shadow Kingdom Records

Tracklist: 1. Myth, Magic And Steel 2. The Devil’s Ecstasy 3. The Owl 4. Flyer In The Night 5. Crystal Gazer 6. Lady Of Steel 7. High Priestess 8. Far Beyond The Grave 9. Warrior vs Dragon