Moonspell & Rotting Christ op 30 oktober in zaal Trix.

Woensdag 30 oktober zal ervoor zorgen dat een pak rock en metal liefhebbers zullen afzakken naar zaal Trix te Antwerpen want met twee bands die hun strepen reeds ruimschoots hebben verdiend zal de zaal op zijn grondvesten daveren.

Het Griekse Rotting Christ moet je alvast niet gaan voorstellen bij black metal fanaten. De band werd in 1987 opgestart maar kende ook reeds een voorgeschiedenis als Black Church die terug gaat tot 1984. In al die jaren is hun sound ook al geëvolueerd van een mix van black metal en grind over een mix van black metal en gothic metal tot hun tegenwoordige sound die je in het vakje melodic black metal kan plaatsen. Ook de line-up wijzigde al een aantal keer, maar nog steeds zijn het de broertjes Tolis – Themis (drums) en Sakis (gitaar, vocals) – die de touwtjes in handen houden. De discografie van Rotting Christ telt ondertussen dertien full-albums en daar zitten een aantal pareltjes tussen. Maar het is tijdens hun beklijvende live concerten dat Rotting Christ er steeds opnieuw in slaagt om nieuwe zieltjes te winnen. De band was eerder te zien op het befaamde Alcatraz Metal Festival (voor review zien onze rubriek “Concert review”).

Het Portugese Moonspell bouwt al sinds 1992 aan een muzikale carrière. Deze band heeft een voorgeschiedenis als Morbid God die terugkeert tot 1989. Moonspell kan je in hun beginperiode onderbrengen in het vakje black metal, tegenwoordig passen ze eerder in het straatje gothic metal en / of dark rock. De discografie van dit gezelschap telt o.a. twaalf full-albums waarvan ‘1755’ het meest recente is. De band was eerder dit jaar te gast op Headbanger’s Balls Fest (voor review zie onze rubriek “Concert review”).

Twee band dus die precies weten hoe je een goed concert moet afleveren en die dan telkens opnieuw de fans plezieren. Dat zal op 30 oktober niet anders zijn. Vandaar onze tip: wees er op tijd bij om je ticket(s) te bestellen. Meer info vind je alvast op www.trixonline.be of www.biebob.be

Foto’s Rotting Christ @ Headbanger’s Balls Fest 2018: Andy Maelstaf.

Foto’s Moonspell @ Trix 2018: Luc Ghyselen.