Danger Zone: Don’t Count On Heroes

Het heeft Danger Zone in de vroege jaren tachtig enkele demo’s en een debuutalbum gekost om de aandacht te kunnen trekken. Met dit vierde full-album bevestigen ze opnieuw uit het goede hout te zijn gesneden. ‘Demon Or Saint’ is de relatief rustige opener, die al vlug muteert naar een stevige rocker. Alle troeven worden in de eerste ronde al uitgespeeld: krachtige vocalen, sterk gitaarwerk en de goesting om ervoor te gaan. Ook het stomende en uitdagende ‘Faster Than Love’ flitst niet onopgemerkt voorbij. De keyboard Hammond klanken zijn nooit ver weg en vullen het rocknummer. Waar ‘Somewhere Out There’ energiek is en dus stilzitten moeilijk is wegens de knappe melodie, is ‘Destiny’ dan rustiger. Giacomo Gigantelli zingt in ‘Down To Passion’ met een opvallende gelijkenis in timbre van wijlen Gotthard zanger Steve Lee. Dankzij de Hammond klanken en veel melodie rolt dit nummer als een trein. Naast grotendeels veel stevige rock met oog voor melodie en ritme, vinden we ook enkele rustigere nummers waar Giacomo zijn licht hese stem voluit laat gaan. ‘Rise Again’ is zo een power ballad met walsend en krachtig slot. ‘Hang On To Your Heart’ en ‘Rolling Thunder’ zijn feel good nummers met keyboard en sterk gitaarwerk, die bollen van begin tot eind. Idem bij ‘Breakaway’, dat een sterk ritme, aanvallende riffs, Hammond keys en een ferme gitaarsolo bevat. Kortom, alles wat een energiek en heel goed nummer nodig heeft. ‘Forever Now’ is relaxer, niet echt ballad wegens te energiek, maar toch een rustig karakter. De echte ballade vinden we in de afsluiter ‘Eternity’, waar de gitarist even zijn gevoeligste snaren raakt. Grondlegger gitarist Roberto Priori komt meerdere keren krachtig opzetten en wordt vocaal sterk door Giacomo Gigantelli bijgestaan. Een vaak aanwezig keyboard zorgt voor een gepolijst geheel van deze goed gesmeerde motor.

Rocking Klingon (85)

Pride & Joy Music PJM 12067

Tracklist: 1. Demon Or Saint 2. Faster Than Love 3. Somewhere Out There 4. Destiny 5. Down To Passion 6. Rise Again 7. Hang On To Your Heart 8. Forever Now 9. Rolling Thunder 10. Breakaway 11. Eternity