When Union Kills: Nen Demo

‘Nen Demo’ is een vier tracks tellende ep van het West-Vlaamse When Union Kills die zich ook wel “WUK?!” laat noemen. Het nog jeugdige viertal – Nelis Wattijn (rhythm gitaar, vocals), Jens Depoorter (lead gitaar, backing vocals), Bieke Van Damme (drums) en Jonis Mommerency (bass, backing vocals) – trapt wild om zich heen met een energieke mix van thrash metal en melodic death metal. Het geheel klinkt nogal rudimentair, maar het beloofd wel voor de toekomst. Spijtig genoeg zitten de vocalen wat diep in de mix verzonken, een euvel dat er helemaal niet was toen we dit kwartet live aan het werk zagen. Geef het viertal nog wat tijd en dan kunnen we mooie dingen verwachten van dit gezelschap, vooral als je weet dat drumster Bieke Van Damme nog nooit achter en drumstel had gezeten toen de band zo’n twee jaar terug werd opgestart. ‘Nen Demo’ is niet slecht, al kan de productie een heel stuk beter, maar met wat meer ervaring, zal dit euvel wel aangepast worden. Een leuk hebbeding voor de fans van When Union Kills, maar op basis van de live set die we van het kwartet hebben gezien, hadden we hier meer van verwacht.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. Crushing Skulls 2. The Serpent Queen 3. The Reaper 4. Execution Of Lies