Caerus: The Morphing Eclipse

Je kent Caerus niet? Tot een goede maand terug: ik ook niet, maar op Frietrock ontdekte ik een gedreven band die een mix bracht van classic rock, melodic metal en grunge en die luistert naar de naam Caerus. Het vijftal zorgde voor een knappe live prestatie die een tijdlang bleef nazinderen en waar vooral de vocalist indruk op me had gemaakt, zonder dat ik het werk van de overige artiesten wil minimaliseren. Ik was er dan ook als de kippen bij toen men aankondigde dat men wat merch bij had en het debuutalbum, ‘The Morphing Eclipse’, werd mee gebracht naar huis. Intussen draaide ‘The Morpging Eclipse’ al talloze rondjes en bij iedere beluistering ben ik meer in de ban geraakt van Caerus. Het album telt slechts zeven nummers en daarvan is ‘1n7r0’ al een korte, instrumentale intro die eigenlijk nog niets prijs heeft van de sound van dit vijftal. Maar daarna barst een geweldig krachtig en melodieus feestje los waarbij elk van de zes tracks keer op keer weet te overtuigen. Vernieuwend? Ik denk het niet, maar dit is verdomd goed, krachtig en energiek gebracht werk met een eigen gezicht. En toch betrap ik mezelf erop dat ik tijdens een paar momenten aan King Hiss moet denken en, in mijn opinie, is dit een compliment. In ieder geval vind ik deze ‘The Morphing Eclipse’ nog een stukje straffer dan toen ik de band live aan het werk zag, zodat Caerus het zeker verdiend om, aan de hand van dit album, een pak concerten / festivals te spelen, daar het potentieel er absoluut is om uit te groeien tot een stevige speler. Caerus is duidelijk, zeker als je van classic rock / melodic metal houdt, een band om in de gaten te houden.

Luc Ghyselen (85)

Independent Release

Tracklist: 1. 1n7r0 2. Antimatter 3. Black Forest 4. Disconnected 5. Morphing Eclipse 6. Vultures 7. Nebula