Liv Sin: Burning Sermons

Het Zweedse Liv Sin werd in 2016 opgestart door Liv Jagrell nadat haar vorige band, Sister Sin, uiteen viel. Al vlug kwam het kwintet met een debuutalbum op de proppen. ‘Follow Me’ liet een goede indruk na en zorgde voor een gedreven mix van hard rock en heavy metal. Dit is op deze ‘Burning Sermons’ niet anders. Ook nu weer zorgt Liv Sin voor knap opgebouwde stevige en krachtige nummers die energiek, gedreven en krachtig uit de speakers knallen. Niet echt vernieuwend dus, maar ook hier geldt de regel dat het geheel heel goed gebracht wordt en best wel een moderne productie heeft meegekregen. Er is immers nergens iets op aan te merken op dit album. Een stevige en solide basis (bass en drums) zorgt voor het fundament. Krachtige riffs, hier en daar ondersteund met wat keyboards, en melodieuze gitaarpartijen vormen het geraamte. Terwijl de meeste aandacht uiteindelijk is weggelegd voor de krachtige vocalen van Liv. Het geheel doet me wat denken aan Doro, maar klinkt in mijn oren wat krachtiger en een stuk minder aanstekelijk dan het werk van deze Duitse metalqueen. ‘Burning Sermons’ telt tien nummers die voor liefhebbers van het genre voor een pak luisterplezier zullen zorgen. Geen van de nummers valt immers uit de toon (al ben ik niet echt een fan van de ballade ‘Ghost In The Dark’), een echte uitschieter hoorde ik, helaas misschien (om extra aandacht te creëren), niet langs komen. Net zoals op het eerste album werd een gast uitgenodigd. Dit keer viel de eer te beurt aan Björn “Speed” Strid (Soilwork, The Night Flight Orchestra) die zijn opwachting maakt tijdens ‘Hope Begins To Fade’, al vind ik zijn rol wat magertjes uit vallen want Liv loopt duidelijk met de meeste aandacht weg. Besluit: met ‘Burning Sermons’ zorgt Liv Sin voor een knappe opvolger van ‘Follow Me’ die alvast liefhebbers van traditional heavy metal moet kunnen bekoren.

Luc Ghyselen (78)

Despotz Records DZDL 397

Tracklist: 1. Blood Moon Fever 2. Chapter Of The The Witch 3. Hope Begins To Fade 4. War Antidote 5. At The Gates Of The Sbyss 6. Slave To The Machine 7. The Sinner 8. Death Gives Life Meaning 9. Ghost In The Dark 10. Dead Wind Intermezzo