Screamer: Highway Of Heroes

Het Zweedse Screamer timmert reeds sinds 2009 aan een muzikale carrière. Met ‘Highway Of Heroes’ zijn ze toe aan album nummer vier. Oerdegelijke traditional heavy metal is wat je krijgt van dit vijftal. Geen franjes, geen poespas, gewoon rechtdoor gaan. En dan weet je het natuurlijk al: een stevige en strakke basis van bass en drums, energiek en krachtig klinkende riffs, melodieuze gitaarsolo’s en krachtige cleane vocalen. Indien dat je ding is, krijg je hier tien nummers – de instrumentale korte intro, ‘Intro’ getiteld, tellen we ook mee – aangeboden die al je noden zullen vervullen. Verwacht geen wereldschokkende composities of een pak verrassende wendingen in tempo, ritme of kracht, want die zijn hier niet te vinden. Screamer kleurt dan ook heel bewust binnen de afgebakende lijntjes van het genre en voegt daar dus, spijtig genoeg misschien, niets aan toe. Maar net zoals we ook nog steeds een doodnormaal pak friet met mayonaise lusten, is ook deze ‘Highway Of Heroes’ best te pruimen. De nummers zijn kort en gebald en best wel aanstekelijk zodat er gemakkelijk uit de bol kan gegaan worden met deze nieuwe van Screamer, die het waarschijnlijk moet hebben van live concerten waar hun sound nog iets krachtiger en energieker uit de speakers kan knallen. We houden het hier dan ook bij “leuk en aangenaam, maar absoluut zeker geen top”.

Luc Ghyselen (70)

The Sign Records

Tracklist: 1. Intro 2. Ride On 3. Shadow Hunter 4. Rider Of Death 5. Sacrifice 6. Halo 7. Highway Of Heroes 8. Out Of The Dark 9. Towers Of Babylon 10. Caught In Lies