Imagika: Only Dark Hearts Survive

Imagika was tot nu een volledig onbeschreven blad in de grote MUSIKA-encyclopedie. Gelukkig levert het wereldwijde web al snel wat info op. Zo ontdekten we dat Imagika er reeds was tussen 1993 en 2010 en zorgde men in die periode voor zeven full-albums. Het Amerikaanse Imagika is oorspronkelijk uit San Carlos, Californië en zorgt voor ene mix van power metal en trash metal. Na hun sabbatperiode, die ruwweg tussen 2010 en 2018 lag, is men terug actief met een heel lichtjes gewijzigde line-up. De enige overlever van de originele line-up, gitarist Steve Rice, is er nog steeds bij. Vocalist Norman Skinner was er ook reeds tussen 2003 en 2010 en ook bassist Jim Pegram is al een oudgediende (er ook bij tussen 2007 en 2010). Enkel drummer Matt Thompson is volledig nieuw sinds de heropstart. Het viertal levert op deze ‘Only Dark Hearts Survive’ acht gedreven en krachtige tracks af waar een pak energie van af stroomt. Grootse blikvanger bij Imagika is het flitsende, vingervlugge gitaarwerk van Steve, dat zowel melodieus als krachtig klinkt. Bass en drums beperken zich eerder tot het leveren van een zorgvuldig opgebouwd, maar stevig fundament. Ook de vocalen van Norman mogen gehoord worden: die klinken krachtig en soepel en gaan mooi samen met het instrumentale aspect van de band. Vernieuwend is dit absoluut niet, echt wereldschokkend al evenmin, al kennen we een heel pak releases die het minder goed doen bij MUSIKA. We moeten dan ook besluiten dat we best wel tevreden zijn dat we Imagika hebben leren kennen, want deze ‘Only Dark Hearts Survive’ mag terecht een plaatsje opeisen in menig collectie thrash metal en power metal.

Luc Ghyselen (78)

Dissonance Productions

Tracklist: 1. Where Are Demons Dwell 2. Cast Into Damnation 3. Prisoner Of Fate 4. Suffocate On Hate 5. The Spiteful One 6. The Faceless Rise 7. Firefight 8. Only Dark Hearts Survive