Acid Reign: The Age Of Entitlement

Acid Reign is een van de vele Britse bandjes die zijn geluk beproefde in de jaren tachtig. De start van wat we tegenwoordig NWOBHM noemen miste men wel, daar Acid Reign pas in 1985 werd opgestart. Ook op muzikaal vlak koos men voor een andere richting: thrash metal. Het lukte niet echt en na twee full-albums hield men het in 1991 voor bekeken. Bij een van de heren uit de originele line-up, vocalist H, bleef het echter kriebelen en in 2015 werd met een nieuwe line-up Acid Reign opnieuw opgestart. Met ‘The Age Of Entitlement’ levert het vernieuwde Acid Reign nu een eerste full-album af. Het vijftal – naast H hoor je verder Pete Dee (bass), Marc Jackson (drums) en de gitaristen Paul Chanter en Cookey – zorgt voor tien nieuwe nummers die een mix vormen van thrash metal en heavy metal. Heel traditioneel overigens, de heren blijven absoluut mooi binnen de afgebakende lijntjes van het (sub)genre. Bass en drums zorgen voor de solide basis, de riffs klinken stevig, de vocalen passen er mooi bij, maar nergens gaan we op het puntje van onze stoel zitten. Nergens wakkert men het smeulende vuur op tot een stevige brandhaard. Dit mist duidelijk drive, energie en agressie om internationaal door te breken. Let op, echt slecht is dit niet, en als je het vijftal aan het werk kan zien in een of andere kroeg, kan het best leuk worden (zeker met het nodige gerstenat). Maar anderzijds: hebben we hier in onze eigen regionen niet tal van thrash metal bands die evenwaardig of zelfs knapper werk afleveren? Nee, op Acid Reign zaten we hier duidelijk niet te wachten.

Luc Ghyselen (60)

Dissonance Productions

Tracklist: 1. T.A.O.E. 2. The New Low 3. #newagenarcissist 4. My Peace Of Hell 5. Blood Makes Noise 6. Sense Of Independence 7. Hardship 8. Within The Woods 9. Ripped Apart 10. United Hates