The New Death Cult: The New Death Cult

Vier gemaskerde individuen die van ergens uit de ruimte afkomstig zouden zijn en die zich verschuilen achter de namen Alpha (gitaar, vocals), Beta (lead gitaar), Gamma (bass) en Delta (drums): dat zijn zowat de gegevens die we te horen krijgen omtrent The New Death Cult. Dat men alternative rock brengt op dit titelloze, negen tracks tellende, debuut is bijna een bijzaak. Nochtans is de muziek net het gene waar wij bij MUSIKA op focussen. Maar echt spectaculair gaan we dit debuut niet noemen. Dit zijn mooie, rustige, radiovriendelijke, mainstream rock nummers geworden die het, indien ze een kans krijgen, wel eens heel goed zouden kunnen doen op een radiozender als Studio Brussel. En dan weet je het al: The New Death Cult zal dan eerder opgepikt worden door festivals als Pukkelpop of Rock Werchter dan bijvoorbeeld Graspop Metal Meeting. Elk nummer heeft een dosis hitpotentieel en ligt dus goed en gemakkelijk in het gehoor. Wat betreft invloeden citeert het gezelschap namen als Queens Of The Stone Age, Billy Clyro en Pink Floyd. Jaren negentig rock dus. En daar kunnen we ons best in vinden, maar the “next big thing” zal The New Death Cult met dit titelloze debuut nog niet worden, of we moeten ons schromelijk vergissen. Dit is, naar onze smaak, goed en niet onaardig, maar ook niet veel meer dan dat en we vrezen er dus voor dat The New Death Cult, zeker als ze geen aandacht kunnen trekken via eerder genoemd radiostation, hier in onze contreien niet al te veel potten zal breken.

Luc Ghyselen (68)

Indie Recordings

Tracklist: 1. Light Spills Over 2. Zeitgeist 3. True Eyes 4. Moon 5. The War 6. Blood Of Babylon 7. Colours Of The Mind 8. Home 9. Edel