Roxy Blue: Roxy Blue

Het origineel uit Memphis, Tennessee afkomstig Roxy Blue werd in 1989 opgestart en zorgde voor wat ophef in 1992 dankzij het knap rockende debuutalbum ‘Want Some?’ Vooral in de Verenigde Staten sloeg hun hard rock aan. Nu pas komt Roxy Blue met een vervolg. Originele leden Todd Poole (vocals), Josh Weil (bass) en Scotty Trammell (drums) vonden met Jeffrey Wade Caughron een nieuwe gitarist en dat leverde elf knappe hard rock songs op die een pak melodie bevatten maar ook heel wat kracht uitstralen. Het kwartet trapt daverend en energiek af met ‘Silver Lining’, een track die me wat aan Guns ‘n’ Roses doet denken. Ook ‘Rockstar Junkie’ en ‘Scream’ rocken krachtig en stevig weg. Het rauwe randje is perfect en zorgt voor extra kracht. Liefhebbers van ballades worden dan weer op hun wenken bediend met ‘Collide’, dat in onze oren toch iets te zeemzoet klinkt. ‘Outta The Blue’ neemt de stevig rockende draad terug op. Opnieuw komt het rauwe randje naar boven. Het zorgt ervoor dat we enerzijds gemakkelijk mee gaan in het totaal geluid van Roxy Blue en anderzijds bezorgt het de sound een soort van punk randje. Een tweede ballade komt er aan met akoestisch ingezette ‘Blinders’. Minder zeemzoet dan ‘Collide’, maar toch niet echt onze “cup of tea”. Geef ons dan maar de brute kracht van ‘Till The Well Runs Dry’, een stevig en gedreven rockend nummer dat het, naar onze smaak alvast, uitstekend zal doen tijdens live concerten. Nog meer kracht je met ‘Human Race’ dat er stevig beukend tegenaan gaat en opnieuw dat mooie rauwe randje me krijgt. ‘How Does It Feel’ is al de derde ballade en, net als met de twee vorige, zijn we niet echt fan. Ze klinken ons te gepolijst in de oren en het rauwe randje van de rockende nummers wordt zo goed als compleet weg gevijld. Gelukkig zijn er dan nog ‘What It’s Like’ en ‘Overdrive’ om ons weer bij de les te houden en ons weer te verzoenen met Roxy Blue. OK, we weten dat een pak hard rock / melodic rock fanaten vallen voor ballades, maar drie op elf is, naar onze smaak, toch te veel. Ze halen de drive uit het album dat anders best wel als snedig, krachtig en stevig rockend bestempeld mag worden. Vooral het rauwe randje valt hier enorm in de smaak.

Luc Ghyselen (78)

Frontiers Records FRCD 981

Tracklist: 1. Silver Lining 2. Rockstar Junkie 3. Scream 4. Collide 5. Outta The Blue 6. Blinders 7. Til The Well Runs Dry 8. Human Race 9. How Does It Feel 10. What It’s Like 11. Overdrive