Ardours: Last Place On Earth

Enkele jaren geleden zag ik Tristania live aan het werk. Ik was dan erg gecharmeerd door de vrouwelijke vocaliste: een mooie stem. Nu heeft deze Italiaanse dame, Mariangela Demurtas, haar eigen band gestart samen met multi instrumentalist Kris Laurent. Het resultaat van het debuutalbum ‘Last Place On Earth’ mag er best wezen. Geen top album maar kortweg een leuke, aangename schijf. Verwacht geen gothic, doom, of symphonic metal zoals Nightwish of Epica maar gewoonweg goeie female fronted metal genre Delain, Within Temptation of Stream Of Passion. De zang is van prima kwaliteit, maar dat wisten we al van de zangpartijen bij Tristania. We horen veel energieke up tempo nummers zoals het openingsnummer ‘What Else Is There’, ‘Design’ en ‘Last Moment’. Beste nummer van dit album is ongetwijfeld ‘The Mist’, waar de gevoelige zang van Mariangela erg goed tot haar recht komt. Idem eigenlijk voor ‘Truths’. In het algemeen missen de nummers wel wat complexiteit, eigenheid en originaliteit. De band heeft niet een eigen stijl ontwikkelt, wat wel jammer is. Desondanks is Ardours eens een leuke afwisseling en fans van female fronted metal mogen dit gerust aanschaffen. Geen schijf om grijs te draaien maar wel best te pruimen.

Bart Verlinde (78)

Frontiers Records FRCD 977

Tracklist: 1. What Else Is There 2. Catabolic 3. Last Place On Earth 4. Design 5. Last Moment 6. The Mist 7. Therefore I Am 8. Truths 9. No One Is Listening 10. Totally