Age Of Reflection: A New Dawn

Indien je houdt van eighties styled melodic rock / AOR dan is het tweede album of Age Of Reflection iets waar je zeker je gading zal vinden. De band werd in 2013 opgestart door gitarist Carl Berglund en bassist Jan Skärming, al vielen de puzzelstukjes pas echt in elkaar toen de heren vocalist Lars Nygren erbij kwam. Daarna ging het snel en in 2017 werd dan met ‘In The Heat Of The Night’ het debuutalbum op de markt gebracht. We zijn nu zo’n twee jaar verder en met wat wijzigingen in de line-up komt Age Of Reflection eraan met de opvolger, die net als het debuut, opnieuw gemixt en gemasterd werd door Erik Mårtensson (o.a. Eclipse, W.E.T.) die zowat garant staat voor kwaliteit in het (sub)genre. En ja, ook dit nieuwe album van Age Of Reflection klinkt “af”en dat komt niet enkel door het werk van Erik, want de elf composities op dit nieuwe album mogen stuk voor stuk gehoord worden. De heren rocken zich een mooie weg doorheen de nummers die een mix vormen van hard rock, melodic rock en AOR. Dat er ook een ballade en wat mid-tempo nummers langskomen is bijna “een must” in dit (sub)genre (al zijn die hier overduidelijk in de minderheid), waar vernieuwing zo goed als niet in het woordenboek voorkomt. Maar geen nood, al zijn de hoogdagen reeds een tijdlang achter de rug, Age Of Reflection zorgt voor knappe nummers. En zoals het hoort in het (sub)genre staan het melodieuze gitaarwerk en de uitmuntende vocalen centraal. En alhoewel de eigen composities best mogen gehoord worden, is het toch een mooie coverversie die, naar onze bescheiden mening, met de meeste aandacht gaat lopen. ‘(I Just) Died In Arms’ werd origineel in 1986 uitgebracht door het Britse Cutting Crew, maar krijgt hier een leuke uptempo bewerking mee. Liefhebbers van het genre kunnen dit probleemloos op hun verlanglijstje vermelden.

Luc Ghyselen (75)

AOR Heaven AOR 00192

Tracklist: 1. Aurora 2. A New Dawn 3. Stay With Me 4. Here I Stand 5. Until Death Do Us Part 6. What If I Break 7. Go 8. Never Alone Again 9. (I Just) Died In Arms 10. Write It On The Wall 11. Can’t Let Go