The Black Wizards: Reflections

The Black Wizards is een viertal uit Portugal dat met ‘Reflections’ zijn derde full-album aflevert. En … voor liefhebbers van stoner rock / stoner metal met wat psychedelica en zelfs wat bluesy momenten, is dit een best wel knap werkstuk geworden. Het huidige viertal – João Mendes (bass), João Lugatte (drums, percussie), Paulo Ferreira (gitaar) en Joana Brito (vocals, gitaar) – presenteert immers zeven mooie composities die overgoten worden met een heel pak psychedelica. Drums en bass zorgen voor de solide en betrouwbare basis. De riffs klinken krachtig, maar krijgen ook voldoende distortion mee om te beklijven en de stem van Joana is de kers op deze taart. Die klinkt krachtig als het moet, kan fluisterend voor kalmte en rust zorgen, maar blijft bovenal melodieus en soepel. Echt vernieuwend is het allerminst – we vragen ons zelf reeds tientallen keren af of dit eigenlijk nog wel kan in muziek, laat staan het stoner rock / stoner metal genre – maar goed gebrachte nummers blijven goed in de oren klinken. En daarvan heeft The Black Wizards er dit keer zeven samengebracht op dit nieuwe album die voldoende afwisseling laten horen in tempo en ritme om je aandacht vast te houden, al hadden we het toch even moeilijk bij het traag voortkabbelende, gevoelige ‘Starlight’. Maar voor de rest durven se stellen dat we goed bij de les bleven en dat The Black Wizards hun missie tot een goed einde hebben weten te brengen. We hopen dan ook om dit kwartet eens live aan het werk te horen op een of ander podium hier in de buurt.

Luc Ghyselen (75)

Kozmic Artefactz / Raging Planet Records

Tracklist: 1. Imposing Sun 2. Outlaws 3. 56th Floor 4. Starlight 5. Symphony Of The Ironic Sympathy 6. Soul Keeper 7. Kaleidoscope Eyes