Midnight Prey: Uncertain Times

We weten met zijn allen dat Duitsland een enorme markt heeft wat betreft hard rock / heavy metal en aanverwante muziekgenres. We vinden het fantastisch dat er een heel pak labels kansen geven aan jonge en / of beginnende bands. Maar ergens verwachten we dan ook wel de nodige kwaliteit en dat vinden we, helaas, niet terug bij het Duitse Midnight Prey dat met deze ‘Uncertain Times’ zijn eerste full-album aflevert. Midnight Prey pretendeert een mix van hard rock, heavy metal, speed metal en punk te brengen, en daar zijn we het toch wel mee eens. Maar we kennen hier in België tientallen bandjes die minimaal even goed, om niet te zeggen stukken beter presteren dan wat we horen op dit zeven tracks tellend schijfje. Elke cliché die voor handen is wordt aangewend om hun songs gestalte te geven, terwijl de vocalen uiterst zwak uitvallen (en dan drukken we ons nog zachtjes uit). Nee, sorry jongens, maar ondergetekende raad jullie aan om meteen opnieuw het repetitielokaal in te duiken om daar nog een pak te sleutelen aan jullie sound en het zou heel goed zijn om een krachtiger vocalist aan te trekken, want dit, mijne heren, is ondermaats. We vragen ons zelfs af hoe jullie aan een platendeal zijn geraakt.

Luc Ghyselen (40)

Dying Victim Productions DVP 135

Tracklist: 1. Stoff 2. Black Forest 3. The Tower 4. Wenn es von vorn beginnt 5. We lose 6. Uncertain Times 7. The Fall (Into The Atmosphere)