KillFest Tour 2019 op 24 september in Trix

Liefhebbers van thrash metal worden op hun wenken bediend op dinsdag 24 september in Trix te Antwerpen wanneer ‘KillFest Tour 2019’ er een stop houdt. Drie gereputeerde bands mogen die avond het beste van zichzelf geven op het grote podium en naar de gunsten van de metal fanaten dingen.

Het Amerikaanse Flotsam And Jetsam mag de debatten openen. Dit gezelschap werd reeds in 1984 opgestart en kende ook al een voorgeschiedenis als Paradox, Dredlox en Dogz die terug gaat tot 1981. Dit gezelschap brengt een mix van trash metal en power metal met wat invloeden uit progressive metal. Eerder dit jaar werd het veertiende full-album van dit gezelschap op de markt gebracht, zodat we er van uit gaan dat de heren vooral nummers uit dat album gaan brengen. Een bespreking van dit album vind je alvast in onze rubriek “CD Review”.

Daarna mag het Duitse Destruction het podium op. Dit gezelschap ontstond in 1982 eerst nog onder de naam Knight Of A Demon, maar die werd al snel gewijzigd. Samen met Tankard, Sodom en Kreator wordt Destruction genoemd als “The Big Four Of German Thrash metal”. Na al die jaren is het nog steeds Schmier (bass, vocals) die de drijvende kracht is achter dit gezelschap. Met ‘Born To Perish” verscheen onlangs het zestiende full-album van Destruction op de markt. (een bespreking kan je wat later vinden in onze rubriek “CD Review”).

De derde thrash band die we op het podium mogen verwachten is het Amerikaanse Overkill. Dit gezelschap ontstond in 1980. Heel in het begin werd de naam Virgin Killer nog gebruikt, maar al vlug wijzigde men de naam. Overkill bleef steeds in de schaduw staan van de staan van de allergrootsten in het (sub)genre: Slayer; Anthrax, Megadeath en Metallica. Maar het belette de band niet om een mooie muzikale carrière uit te bouwen die ondertussen reeds met ‘The Wings Of War’, dat eerder dit jaar op de markt kwam, aan zijn negentiende (!) full-album toe is. – Voor een bespreking zie onze rubriek “CD Review”. – Tussen 1993 en 2010 waren er een pak invloeden uit groove metal in hun sound te bespeuren, maar die lijken nu toch opnieuw volledig achterwege te blijven.

Drie bands dus die, stuk voor stuk, het klappen van de zweep reeds heel lang kennen en alle trucs dus onder de knie hebben om voor een daverende thrash metal party te zorgen. Wij, van MUSIKA, hebben reeds heel lang gelden 24 september aangestipt in onze agenda. We hopen van u natuurlijk hetzelfde zodat we een geslaagde avond hebben om naar uit te kijken. Van Flotsam And Jetsam, Destruction en Overkill verwachten we dan ook een daverende set die Trix op zijn grondvesten zal doen daveren.

Meer info vind je alvast op www.trixonline.be of op www.biebob.be