Megaton Sword: Niralet (ep)

Megaton Sword is een nog jonge band uit Zwitserland dat hier een eerste vijf tracks tellende ep presenteert. Het kwartet – Uzzy Unchained (vocals), Chris The Axe (gitaar), Simon The Sorcerer (bass) en Dan Thundersteel (drums) – mag je in het vakje true metal / heavy metal onderbrengen en zorgt hier voor goed opgebouwde nummers die ons vooral doen denken aan Manowar, maar bijlange na nog niet het niveau halen van deze gereputeerde band. Terwijl het muzikaal allemaal vrij goed in elkaar zit, zonder dat de band ook maar enige nieuwe accenten aan het (sub)genre toevoegt, is het op vocaal gebied toch zwak te noemen. We vinden het heel mooi dat men nieuwe bands een kans biedt, maar we hadden duidelijk op beter gehoopt. Met deze ‘Niralet’ zal Megaton Sword een groepje die hard fans plezieren, maar op een grote (internationale) doorbraak hoeft men met deze ep niet te rekenen.

Luc Ghyselen (50)

Dying Victim Productions

Tracklist: 1. Vulva Of The Night 2. Pristine War 3. Born Beneath The Sword 4. For Glory 5. Realms To Conquer