Kontrabas Feesten te Ingelmunster.

Jeudhuis Kontrabas is reeds jaren een gekende plaats bij jeugdige muziekliefhebbers. Met ups en downs worstelt het jeugdhuis zich al heel wat jaartjes doorheen zijn bestaan.

Het laatste weekend van september organiseert men er de Kontrabas Feesten, een driedaags evenement dat dit jaar ook de aandacht van MUSIKA trekt. Vooral vrijdag 27 september spreekt ons enorm aan, want naast twee DJ-sets – van DJ Fax en Goe Vur In Den Otto – komen ook twee bands aan bod.

Vooreerst is er March, een punk / rock viertal uit het Nederlandse Breda dat in 2016 werd opgestart. En ook het Amerikaanse Dog Eat Dog is er van de partij. Dit gezelschap timmert reeds sinds 1990 aan een muzikale carrière. De band wordt beschouwd als een van de eersten die voor een pakkende combinatie van hardcore, punk en rap zorgde. Ondanks talrijke verschillende line-up’s is de band er vandaag de dag nog steeds. Dog Eat Dog zorgde in hun carrière reeds voor vier full-albums waarvan vooral de eerste twee, ‘All Boro Kings’ (1994) en ‘Play Games’ (1996), voor heel wat impact zorgden. Tegenwoordig is het nog steeds een belevenis om dit gezelschap live aan het werk te zien en te horen.

Op zaterdag 28 september mogen twee DJ’s (DJ Merlo en DJ Mexim) hun ding doen, terwijl men ook drie bands (Amber Broos, Spynex en Dobrow) programmeerde. Voor zondag 29 september worden dan weer Antwerp Gipsy Ska Orchestra, Pastis en Pablo E Jeromba aangekondigd.

Meer info vind je alvast op volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/events/1014575488748711/

Foto’s: Dog Eat Dog @ Reload Festival 2016: Erwin Poppe.