Lurk: Electro-Shock (ep)

‘Electro-Shock’ is een vier tracks tellende ep van het pop / punk / rock vijftal Lurk uit Chicago. Zonder veel franjes werkt het kwintet – Kevin Kiley (vocals), Dan Durley (bass), Pedro Unzueta (drums), Alex Rackow (gitaar) en Kevin Maida (gitaar) – vier korte nummers af. Het titelnummer mag openen en er werd een een video voor gemaakt (https://www.youtube.com/watch?v=gkhlKEQOh-0). Het is een energiek en best wel aanstekelijk punk / rock / pop nummertje geworden met wat enerverende geluidjes dat af klokt onder de grens van twee minuten. De overige drie nummertjes – ‘Tunnel Vision’, ‘Spoiler’ en ‘Love For Sale’ – van dit epeetje volgen hetzelfde stramien. We horen een pak fragmenten en accenten langskomen die we eerder (en reeds veel beter) gehoord hebben bij andere bands, maar kunnen er niet steeds onze vinger op leggen. Na goed en al tien minuten is het schijfje voorbij en twee tellen later weet je nog met moeite wat je precies gehoord hebt. Lurk was een zo goed als onbekende band voor we dit schijfje hoorden, en daar geen van de nummers een blijvende indruk heeft nagelaten, zal deze ‘Electro-Shock’ van Lurk gewoonweg een voetnoot blijven in de “grote muziekencyclopedie van MUSIKA”.

Luc Ghyselen (50)

Pure Noise Records

Tracklist: 1. Electro-Shock 2. Tunnel Vision 3. Spoiler 4. Love For Sale