Hand Of Fate: Messengers Of Hope

Het Griekse Hand Of Fate werd in 2014 opgestart door een trio – John Hatzidimos (gitaar, programming), Tasos Gerasimou( gitaar, backing vocals) en Sotos Sofidis (bass) – om zo hun liefde voor melodic rock / melodic metal kenbaar te maken. Wat later was de line-up compleet door toetreding van Dimitris Kounatiadis (drums) en Alexandra Anagnostopoulou (vocals, lyrics). In 2017 zorgde het vijftal voor een in eigen beheer uitgebracht eerste album: ‘Messengers Of Hope’. Het album telt acht mooi opgebouwde nummers die een mooi beeld schetsen waarvoor de band precies staat. Een uiterst solide maar best wel soepele basis van drums en bass dragen de nummers. Toetsen en riffs zorgen voor de al even mooie opbouw, terwijl je de gitaarsolo’s als melodieus en inventief mag omschrijven. Alexandra zorgde voor knappe teksten die zo dan vakkundig in zong en zo het geheel afwerkte. OK, ‘Messengers Of Hope’ is niet echt een “must have”-album geworden, maar het mis staat heel zeker niet in een collectie melodic rock / melodic metal. – We moeten er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat het album ons in 2017 niet bereikte. – Maar we krijgen een herkansing, want Hand Of Fate promoot dit debuut nu opnieuw en eigenlijk vinden we dat toch vrij eigenaardig want vocaliste Alexandra werd ondertussen vervangen. En daar een stem toch hel dikwijls zijn stempel drukt op een album (of zelfs op een band) gingen we ervan uit dat dit album opnieuw werd opgenomen met de vocalen van de huidige zangeres, wie dat ook moge zijn, want de ene bron meldt Elena Bella als vocaliste, terwijl, volgens andere bronnen Elena ook al vervangen is. Hoe dan ook ‘Messengers Of Hope’ is een knap album geworden die liefhebbers van melodic rock en / of melodic metal rustig aan hun collectie kunnen toevoegen. De songs zijn immers stuk voor stuk mooi opgebouwd met in elk nummer een mooie inventieve gitaarsolo, én met erg knappe vocalen. Melodie en kracht gaan hier mooi hand in hand. Voor ons alvast een heel aangename kennismaking met Hand Of Fate.

Luc Ghyselen (82)

Independent Release

Tracklist: 1. No Plaything 2. Enchanted 3. Messengers Of Hope 4. Temptation 5. Touched By An Angel 6. The Gift 7. Fading Dreams 8. A Time I Was Free