Primogenorum: Ye Last Ordeal

‘Ye Last Ordeal’ is de titel van een nieuwe ep van Primogenorum, een black metal gezelschap uit Oekra├»ne dat in 2008 werd opgestart door ene Lucifeg. Vier donkere angstaanjagende tracks worden hier gebracht die een naargeestige sound neer zetten die je over de hele duur van het schijfje met een uiterst ongemakkelijk gevoel opzadelen en waarvan afsluiter ‘Sacrilegious Atrocity’ zowat het bizarste nummer is dat ik ooit heb gehoord. De overige nummers moeten daar eigenlijk niet veel voor onder doen, maar zijn toch iets toegankelijker, al blijven ook die nummers zwaar op de maag liggen. Of we deze ep aanraden? Helemaal niet, enkel als je onverwachte gasten in huis hebt en die wil je dringend de deur wijzen, kan deze ‘Ye Last Ordeal’ van Primogenorum voor een stevige steun in de rug vormen.

Luc Ghyselen (40)

Lunar Apparitions MOON VIII

Tracklist: 1. Trail Of Black Fire 2. Ominous Nights 3. On the Ground Of The Dying Man 4. Sacrilegious Atrocity