Dold Vorne Ens Navn: Gjengangere I Hjertets Mørke (ep)

Dold Vorne Ens Navn is een nieuwe black metal band uit Noorwegen waarvan de leden in de line-up al wat adelbrieven kunnen voorleggen. Zo is er Håvard Jørgensen (aka Haavard) op gitaar die mede-oprichter was van Satyricon en ook een verleden kende bij Ulver. Vocalist Vicotnik ken je misschien van Dødheimsgard of van Ved Buens Ende. Bassist Cerberus heeft een verleden bij Dødheimsgard) en drummer Myrvoll ken je misschien van bij Nidingr. Het kwartet debuteert krachtig, stevig en dreigend met de vier tracks op deze ‘Gjengangere I Hjertets Mørke’. Van enige vernieuwing is hier geen sprake, wel van typische pure Noorse black metal zoals die ook in de jaren negentig op ons werd losgelaten. De nummers bevatten tal van wisselingen in ritme en tempo gaand van zeer kalme en rustgevende fragmenten tot alles verpulverende immense erupties en alles er tussenin. Zelf zijn we niet volledig overtuigd door het gebruik van de Noorse taal, die ons echt wel bekoord tijdens de uptempo en heftige stukken, maar onze wenkbrauwen doet fronsen in de kalmere stukken, daar we er geen barst van begrijpen. Heb je daar echter geen moeite mee, dan is deze ‘Gjengangere I Hjertets Mørke’ zo’n twintig minuten lang genieten en kan je als liefhebber van black metal met Dold Vorne Ens Navn een nieuwe naam aan je collectie toevoegen.

Luc Ghyselen (75)

Soulseller Records

Tracklist: 1. Den Ensomme Død 2. Drukkenskapens Kirkegård 3. Vitnesbyrd 4. Blodets Hvisken