Eternity: To Become The Great Beast

De naam Eternity wordt over de hele wereld gebruikt als het om metal bands gaat. Zo vind je maar liefst veertien vermeldingen in de befaamde ‘Encyclopaedia Metallum’. De Eternity die ons deze ‘To Become The Great Beast’ aflevert, komt uit Noorwegen. Onder de bezielende leiding van mastermind Evighet (gitaar, vocals) stoomt de band zich doorheen tien furieuze zwart geblakerde tracks die aan een hels tempo over je heen worden gebeukt. Naast Evighet hoor je hier verder gitarist J. Røe, drummer T. Ødegaard en bassist Blasphemer van jetje geven. Men opent meteen heel fel en furieus met ‘Sun Of Hate’, een heel gedreven en energiek nummer dat al meteen een blauwdruk lijkt voor de overige nummers op dit album. Drumpatronen in een poging om het wereldrecord “snelheid op drums” te verbeteren, alles verpulverende zware riffs, stevig pompende bassen en dreigende donkere vocalen zijn de ingrediënten. Deze gegevens komen in elk nummer opnieuw aan bod en toch hoor je voldoende variatie om je aandacht vast te blijven houden. Je nekwervels worden doorheen het volledige album in ieder geval op uiterst doeltreffende manier getest. De nummers klinken allen gebald (het kortste iets meer dan twee minuten, het langste iets minder dan vijf en een halve minuut), zijn doordacht opgebouwd en stralen een massa donkere kracht uit. Ja, zo horen we het graag, met misschien één nadeeltje (we moeten toch iets van kritiek kunnen afleveren, al is dit echt wel aan muggenzifterij doen): een aantal nummers kennen wel een zeer abrupt einde, net alsof ze met een schaar werden afgesneden. Maar dit mag je als black metal fanaat er zeker niet van weerhouden om ook dit tweede Eternity full-album aan je collectie toe te voegen. – Noot: het debuut, ‘Bringer Of The Fall’, dateert reeds van 2006! –

Luc Ghyselen (80)

Soulseller Records

Tracklist: 1. Sun Of Hate 2. Bringer Of The Fall 3. Te Nostro Deum Sathanas 4. If Ever I Lived 5. Horror Vacui 6. In Subspecies Aeterna 7. To Become The Great Beast 8. Violator 9. Empire 10. Nine Magic Songs