Night Fest Metal X op zaterdag 19 oktober.

Op zaterdag 19 oktober is er in L’Entrepot te Aarlen de tiende editie van Night Fest Metal, een festival waar liefhebbers van black metal zich ongetwijfeld thuis voelen. Men opent er de deuren omstreeks 14.00 uur en dan mogen we acht bands op het podium verwachten.

*Lethvm is een Belgische band die in 2015 opgestart werd en zich muzikaal laat gelden aan de hand van een mix van sludge en doom. De heren verrasten ons aangenaam met hun debuutalbum, ‘This Fall Shall Cease’, in 2017 en ook tijdens live concerten weten de heren van wanten.

*Wyatt E. werd opgestart in Jerusalem maar tegenwoordig is de Belgische hoofdstad Brussel de uitvalsbasis voor dit gezelschap dat zich muzikaal laat gelden aan een mix van doom metal en drone. Met ‘Exile To Beyn Neharot’ uit 2017 telt hun discografie een full-album.

*1914 komt uit Oekraïne, en meer bepaald uit Lviv, alwaar de band in 2014 werd opgestart. De heren hebben twee full-albums op de markt die door liefhebbers van blackened death metal / doom fel worden gesmaakt. Ook tijdens live concerten zorgen de heren voor een intense performance. (zie onze rubriek “Concert Review”.)

*Ultha is een Duits black metal gezelschap dat in 2014 van start ging. De heren zijn vrij productief want er prijken reeds drie full-albums in hun discografie naast een paar ep’s en splits. De heren zorgen voor meestal lang uitgesponnen nummers die niet zelden de kaap van de tien minuten overschrijden.

*Imperium Dekadenz is ook al afkomstig uit Duitsland. Dit black metal project werd in 2004 opgestart door Vespasian (gitaar, bass, drums, keyboards) en Horaz (gitaar, keyboards, vocals). Ondertussen telt hun discografie zes full-albums waarvan ‘When We Are Forgotten’, dat eerder dit jaar op de markt kwam, het meest recente is. Wij zijn alvast benieuwd hoe men dit live zal weer geven.

*Winterfylleth, de oud Engelse naam voor de maand oktober, is een Britse black metal band uit Manchester. De band ging in 2007 van start en zorgde ondertussen voor zes gesmaakte full-albums, zodat de heren al een ruime keuze hebben om een beklijvende set neer te zetten.

*Saor is een solo-project van de Schot Andy Marshall waarmee hij sinds 2013 zijn mix van atmospheric black metal en folk metal wereldwijd verkondigt. Vier full-albums, die allen op heel lovende kritieken kunnen rekenen, werden reeds op de markt gebracht. Het meest recente, ‘Forgotten Paths’, kan je vanaf begin dit jaar in de winkelrekken vinden. (Voor bespreking zie onze rubriek “CD review”).

*Endstille is een Duits black metal ensemble opgestart in 2000. Acht full-albums sieren reeds hun discografie, al dateert het meest recente, ‘Kapitulation 2013’ reeds van … 2013. Hoog tijd voor nieuw werk dus. En meteen zijn wij uiterst benieuwd wat we live van dit vijftal kunnen verwachten.

Meteen zien wij alvast acht goede redenen om 19 oktober in je agenda in te kleuren en massaal af te zakken naar L’Entrepot te Aarlen voor deze tiende editie van Night Fest Metal. Meer info vind je alvast op http://www.entrepotarlon.be/concert.php?id=1670