Into The Unknown: Breaking The Silence

‘Breaking The Silence’ is het tweede full-album van Into The Unknown, een ons tot op heden onbekend gezelschap dat eerder reeds het album ‘Out Of The Shadows’ (2017) op de markt bracht. Ook een mini album (‘The Other Side Of The Wall’) met enkel covers werd reeds digitaal gereleaset. Into The Unknown brengt een mix van rock en pop, maar heeft, naar onze bescheiden mening, nog een heel pak werk voor de boeg. Dertien nummers vind je op dit nieuwe werkstuk die ons maar heel matig kunnen bekoren. Men gaat vrij rockend van start met ‘Pandora’s Box’, maar echt vuurwerk wordt er niet afgeleverd, daarvoor klinkt dit niet krachtig genoeg en missen we een stuk passie. Ook vocaal valt Lucie Hölzlová door de mand, of is het haar stem timbre dat ons helemaal niet ligt? Daarna volgen dus nog twaalf nummers, maar geen van die songs laat echt een blijvende indruk op ons na, en na het beluisteren van dit album zijn we elk nummer dat we gehoord hebben alweer even snel vergeten. Nee, echt, Into The Unknown zal een pak werk hebben aan het herbronnen en zakt dan ook meteen weer terug in een bodemloze put van onbekende en minder bekende bands.

Luc Ghyselen (50)

Vigilante Records

Tracklist: 1. Pandora’s Box 2. It Is What It Is 3. What Is Love 4. Heroes And Victims 5. Back In Time 6. Are You Ready? 7. You Did What You Did 8. I’ve Had Enough 9. Broken 10. You Can’t Have Love Without The Pain 11. Live Your Life 12. Right Now 13. Point Of No Return