Thy Art Is Murder: Human Target

Het Australische Thy Art Is Murder is een van de brutaalste extreme metal bands. Dit deathcore gezelschap timmert sinds 2006 aan een muzikale carrière die hen geen windeieren legde, daar de band, als je internet mag geloven, tot een van de vijftig meest populaire bands ter wereld behoort (een lijst opgemaakt aan de hand van het aantal “facebook pagina” bezoekers). Wat er ook van zij: ‘Human Target’ is het vijfde full-album van de heren. Het nieuwe werkstuk telt zo’n achtendertig minuten uiterst brutale agressie verdeelt over tien tracks die een intense kracht los laten. De rauwe vocalen zijn in onze oren het meest opvallende ingrediënt: de agressieve boosheid druipt er gewoon van uit. Voeg daar drumpatronen als mokerslagen aan toe, pulserende bassen en zware, diep op je gemoed kervende, riffs aan toe en je verkrijgt en agressieve, brutale cocktail die Thy Art Is Murder wordt genoemd. Zelf zijn we minder onder de indruk van het aangebodene wegens het toch iets te zwaar en te agressief klinkend geheel dat ons vrij repetitief in de oren klinkt zodat we niet echt veel nuances ontdekken in de nummers onderling, al zijn die er dus wel. Met mondjesmaat, een paar nummers per keer, kunnen we het geheel beter verteren dan in één lange trip. Maar als het echt de bedoeling was van de heren om een van de meest brutale en agressieve albums van het jaar af te leveren, dan is hun missie alvast geslaagd.

Luc Ghyselen (65)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Human Target 2. New Gods 3. Death Squad Anthem 4. Make America Hate Again 5. Eternal Suffering 6. Welcome Oblivion 7. Atonement 8. Voyeurs Into Death 9. Eye For An Eye 10. Chemical Christ