The Drippers: Action Rock

‘Action Rock’, zeg dat wel! Met die heldere titel maakt het uit Göteborg, Zweden afkomstige The Drippers hun bedoelingen duidelijk. Al hadden we dat al door vanaf de eerste seconden van opener ‘(ain’t no) Shangri-la’. Venijnige riffs die razendsnel op je afkomen, solo’s die voorbij zijn voor je er erg in hebt en korte nummers die je na een paar keer al in je hoofd hebt zitten zijn ons deel. Het blijkt de laatste jaren een wat verloren gegane kunst te zijn, al zijn er in de marge wel nog sterke bands bezig. Daar horen The Drippers zeker bij. Met invloeden van ‘recente’ bands als The Hellacopters, Turbonegro en Gluecifer en oudgedienden zoals Mc5 en The Stooges kan je wel een idee vormen hoe deze band klinkt. Ook dachten we soms nog weemoedig aan onze noorderburen van Peter Pan Speedrock of onze eigen El Guapo Stuntteam. We krijgen hier dan ook zo’n testosteronboost van dat onze halve trouwboek zich ondertussen ergens op zolder verstopt. Wordt vergezeld van aartslelijk artwork maar dit zal menigeen worst wezen. Voer voor echte rockers! Onze favorieten? ‘White Ligh’, ‘Bottled Blues’ en ‘Langgatan’.

Levi De Luycker (87)

The Sign Records

Tracklist: 1. (ain’t no) Shangri-la 2. Gimme The Shakes 3. Feldman’s Exit 4. Langgatan 5. White Light 6. Backbeat 7. Bottled Blues 8. Sweet Action 9. Finskt Blod 10. Ready To fall 11. Day Turns To Night