Hollow Haze: Between Wild Landscapes And Deep Blue Seas

Het Italiaanse Hollow Haze werd in 2003 opgestart maar hield het na zes full-albums in 2015 voor bekeken. Oprichter en gitarist Nick Savio besloot om mee te stappen in het verhaal van Fabio Lione onder de naam Eternal Idol. Maar zie, vier jaar later wordt ook Hollow Haze nieuw leven ingeblazen middels deze ‘Between Wild Landscapes And Deep Blue Seas’. Nick Savio (gitaar, keyboards, orchestral arrangements) werkt voor deze incarnatie van Hollow Haze samen met oudgediende Davide Cestaro (bass) en nieuwkomers Fabio Dessi (vocals) en Paolo Caridi (drums). Het viertal blikte voor dit nieuwe album elf nummers in die een smaakvolle mix vormen van melodic metal en power metal met wat toetsen progressive metal om het geheel af te ronden. Bass en drums zorgen hier dus voor de adequate solide fundatie. Melodieus gitaarwerk en een heel pak keyboards en orkestrale ornamenten zorgen voor de ruwbouw en de afwerking, terwijl de vocalen kracht en melodie uitstralen. Precies zoals de regels in het (sub)genre het allemaal voorschrijven. Voeg daar goed gearrangeerde nummers aan toe die voldoende variatie bieden in tempo en ritme en je verkrijgt een heel solide album. Echter willen we toch dat ietsje meer horen, om van een aanrader te spreken. Versta ons echter niet verkeerd: we hebben echt wel genoten van wat Hollow Haze hier neerzet, maar een echte uitschieter kwam niet langs (dieptepunten ook al niet) en misschien is dat de reden dat we deze nieuwe Hollow Haze best wel goed vinden, maar niet uitstekend. Fervente liefhebbers van melodic metal kunnen dit aan hun collectie toevoegen, anderen luisteren toch liever eens vooraleer over te gaan op aankoop.

Luc Ghyselen (75)

Frontiers Records FRCD 960

Tracklist: 1. Destinations 2. Oblivion 3. It’s Always Dark Before The Dawn 4. Through Space And Time 5. I Will Be There 6. The Upside Down 7. New Era 8. A Different Sky 9. Resurrection 10. Your Are My End And My Beginning 11. Behind The Wall