Squares feat. Joe Satriani: Squares

Squares is geen nieuwe band met gitaarvirtuoos Joe Satriani in de rangen. Nee, helemaal niet Squares was het eerste bandje waarmee Joe Satriani actief was. We schrijven eind jaren zeventig / begin jaren tachtig. Squares brengt aangenaam in het gehoor liggende pop deuntjes waar je zowel de samenzang van Everly Brothers in hoort als er meer rock gerichte nummers langskomen. Verwacht je dus niet aan stevige gitaarwerk of het feit dat er superbe centraal staande gitaarsolo’s langskomen. Dit zouden de enige opnames zijn van het trio – Andy Milton (bass, vocals), Jeff Campitelli (drums) en Joe Satriani (gitaar) – die nog werden gered. Ze werden onder handen genomen door hun toenmalige sound engineer John Cuniberti en laten een drietal horen die leuke popdeuntjes brengt met wat knipogen richting rock of punk, maar waar vooral de samenzang de met de meeste aandacht gaat lopen. Voor onze oren klinkt dit geheel veel te zeemzoet – misschien iets voor Radio 2 luisteraars –, maar verstokte Joe Satriani fans zullen dit schijfje misschien aan hun collectie willen toevoegen zodat ze dan ook iets in handen hebben die het prille begin van de muzikale carrière van deze gitaarvirtuoos belicht.

Luc Ghyselen (60)

EarMusic

Tracklist: 1. Give It Up 2. Everybody’s Girl 3. B-Side Girl 4. I Need A Lot Of Love 5. Can’t Take It Anymore 6. So Used Up 7. You Can Light The Way 8. Tonight 9. Never Let It Get You Down 10. Follow That Heart 11. I Love How You Love Me