Antigone’s Fate: Zum Horizont

Antigone’s Fate is een éénmansproject van de Duitse multi-instrumentalist Ruun. ‘Zum Horizont’ is het tweede album van de man. Deze artiest brengt atmosferische black metal van de betere soort: geen absolute top maar best goed en leuk om te aanhoren. Vier nummers van redelijk lange duur – twee van ongeveer tien minuten, eentje van zo’n veertien minuten en het langste dat ongeveer twintig minuten in beslag neemt – met zeer veel zin voor een zweverige sound, uiteraard afgewisseld met up tempo fragmenten, screams, dubbele drums en snel gitaarwerk. Maar de nadruk ligt duidelijk op het melancholische en emotionele. Ergens logisch met zo een naam voor dit project: Antigone was immers de dochter van Oedipus (figuur uit de Griekse mythologie) die zichzelf verhing omdat ze niet levend zou begraven worden. Dit werk is meer geschikt voor “luisterfans” die graag meedeinen en wegdromen in deze toch wel zeer mooie, wonderlijke en mystieke muziekwereld dan voor fans van de hardere black metal. Klein minpuntje: de zang komt niet altijd even goed op het voorplan, een euvel wat wel vaker voorkomt in dit genre. Fans van o.a. Dynfari, Can Bardd, Saor, Unreqvited, Annorkoth, Dwarrowdelf, Lumnos en Sojourner zullen hier uren luisterplezier aan beleven. Uiteindelijk dan toch een aanrader in dit (sub)genre.

Bart Verlinde (82)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Abendstern 2. Morgengrauen 3. Herbstnacht 4. Der Graue Block