Cyanide Paradise: Reach For The Stars (ep)

Cyanide Paradise is een vrij nieuwe Nederlandse band die ons met ‘Reach For The Stars’ zijn debuut presenteert. Vier nummers telt het eerste schijfje van dit Nederlandse gezelschap die een mooi beeld vormen waarvoor Cyanide Paradise staat: een mix van melodic death metal en groove metal. ‘Subatomic’ opent. Een stevig en krachtig klinkend nummer met mooie melodieus klinkende gitaarlijnen op een stevige basis van bass en drums. Maar onze grootste aandacht gaat uit naar de zware vocalen waarvan kracht en dreiging uit gaat. Des te opmerkelijker als je weet dat die verzorgd worden door een vrouw: Linn Liv. Een stem waar een pak mannelijke collega’s jaloers kunnen op zijn. ‘Enlightenment’ krijgt iets meer vaart mee, zonder dat we moeten spreken van een snelheidsduivel. De vocalen van Linn worden hier sporadisch ondersteund door die van gitarist Martin Vos. Niet dat dit echt noodzakelijk is, maar het zorgt voor een extra accentje. Opnieuw een nummer die aanspreekt dankzij een krachtige en stevige groove en de bijpassende diepe vocalen. Het tempo wordt nog wat hoger gelegd voor ‘Pestilence’ zonder dat het gezelschap aan kracht of brutaliteit in boet. Ook de melodieuze gitaarlijnen blijven stevig overeind in de groove van dit nummer. Het titelnummer mag afsluiten en doet dit met de reeds gekende ingrediĆ«nten: een stevige groove, melodieuze gitaarlijnen, en de diepe, maar krachtige vocalen van Linn. We mogen dan ook besluiten dat ‘Reach For The Stars’ een mooi visitekaartje voor Cyanide Paradise is die ervoor zorgt dat we de band ook graag eens tijdens een concert aan het werk willen zien en horen.

Luc Ghyselen (80)

Independent Release

Tracklist: 1. Subatomic 2. Enlightenment 3. Pestilence 4. Reach For The Stars