Beastmaker: Eye Of The Storm (ep)

Beastmaker is een Amerikaanse doom / stoner band die sinds 2014 actief is. Op hun conto staan reeds twee albums: ‘Lusus Naturae’ uit 2016 en ‘Inside The Skull’ uit 2017. Beide albums waren interessant en aangenaam om naar te luisteren. Wie dacht van: “een nieuw album komt eraan”, die is pas bij de neus genomen, want sedert ‘Inside The Skull’ brengt dit trio enkel nog ep’s uit. Het begon eigenlijk al vooraleer ‘Lusus Naturae’ uitkwam door het uitbrengen van debuut ep ‘You Must Sin’. Na ‘Inside The Skull’ werd er aan crowdfunding gedaan door het uitbrengen van een download ep, ‘Coven Born’, en sedertdien is het hek helemaal van de dam door het uitbrengen van tien ep’s in 2018., namelijk ep.1 tot en met ep.10. Inmiddels werden met uitzondering van de twee laatste ep’s de ep’s die oorspronkelijk op cd of cassette werden uitgebracht ook op vier verzamel-cd’s uitgebracht. Volgt u nog? ‘Eye of The Storm’ is de titel van een nieuwe ep die op cassette, cd en 12” wordt uitgebracht. Deze ep bevat zoals alle andere Beastmaker ep’s vier nummers. Het gelijknamige ‘Eye Of The Storm’ is OK , maar ook niet meer. De sound trekt duidelijk de lijn door Black Sabbath. ‘Shadows’ mogelijks nog meer. Samen met ‘My Only Wish’ vormen ‘Eye Of The Storm’ en ‘Shadows’ een heilige drie eenheid van inwisselbare songs. Alleen ‘Celestial Glow’ ontstijgt het niveau een beetje. In plaats van kwantiteit had ik liever wat kwaliteit gezien, gasten. Allez, terug naar start en betere nummers schrijven.

Frederik Blieck (74)

Shadow Kingdom Records

Tracklist: 1.Eye Of The Storm 2.Shadows 3.My Only Wish 4.Celestial Glow