Tenebrae In Perpetuum: Anorexia Obscura

Het label Debemur Morti Productions heeft een neus voor goede nieuwkomers en bands. Een heel aantal van hun releases vallen dan ook enorm in de smaak bij MUSIKA. We waren dan ook razend benieuwd naar wat Tenebrae In Perpetuum met ‘Anorexia Obscura’ ging afleveren. Tenebrae In Perpetuum is een Italiaans project van Atratus die voor alles instaat met uitzondering van drums – die worden nu verzorgd door Chimsicrin. Het black metal project werd in 2001 opgestart maar werd in 2010, na o.a. drie full-albums, opgedoekt. Sinds 2018 werd het project nieuw leven ingeblazen en zo dus is deze ‘Anorexia Obscura’ het eerste album sinds 2009 (‘L’Eterno Maligno Silenzio’). Het album telt zeven tracks die je meenemen op een stevige uit de kluiten gewassen agressieve en donkere trip doorheen het muzikale spectrum dat Tenebrae In Perpetuum je aanbiedt. Snelle blastbeats en drumroffels, harde supersonische riffs en eigenzinnige – soms best wel enerverende – keyboard klanken vormen de leidraad doorheen het geheel. Voeg daar rauwe, schreeuwerige vocalen aan toe en je zit op de golflengte van dit Italiaanse duo. En, naast de soms best heel enerverende keyboard klanken, zijn het vooral de vocalen die ons echt niet liggen. Het geheel duurt slechts zo’n veertig minuten, maar om de rit in een keer uit te zitten hebben we ons echt moeten forceren. Met mondjesmaat, in een kleine hapklare brokken, kan het nog net. Dus moeten we durven toegeven dat Debemur Morti Productions ook de bal, naar onze smaak althans, al eens volledig mis slaat. Tenebrae In Perpetuum zal slechts door verstokte cold black metal fanaten gesmaakt worden en had, als het aan ons ligt, nog een tijdlang op non-actief mogen staan.

Luc Ghyselen (58)

Debemur Morti Productions

Tracklist: 1. Dissonanze mentali 2. Anorexia obscura 3. Oscillazione ipnot … 4. L’epoca oscura del … 5. Nero, oscuro conce … 6. Criogenia letale 7. Silicio freddo